Szabadidő

Nógrád megyei barangolások

A hegyes-völgyes „Palócfölddel” igen kegyesen bánt a természet – Nógrád megye izgalmas helyszínnek ígérkezik egy látnivalókban gazdag hétvégi barangoláshoz. Íme néhány kedvcsináló úti tipp.

Nógrád megye ugyan hazánk egyik legkisebb megyéje, mégis rengeteg különleges természeti és kulturális értékkel büszkélkedhet. Itt magasodnak a Börzsöny, a Cserhát, a Mátra csúcsai, a vidék hegyek által közrefogott szelíd lankái, a hajdani csaták emlékét őrző várak romjai, a völgyek, rétek s végtelenbe nyúló erdőségek pedig lenyűgöző külsőt kölcsönöznek a tájnak.
Itt fekszik Magyarország egyik legérdekesebb ősmaradvány-lelőhelye is, Ipolytarnóc. Egy szó, mint száz, érdemes felkerekedni, és felfedezni a vidéket!

Ha kedvet kaptál egy kis kiruccanáshoz, a Vendégváró útikönyvsorozat Nógrád megyéről szóló kiadványában bőséges leírást találsz a környékről, kimerítő és minden részletre kiterjedő ajánlatokkal. Az útikönyv öt kisebb tájegységre bontva járja körbe a megyét. A kisrégiókat bemutató fejezetek elején általános áttekintést találsz a vidék történetéről, turisztikai értékeiről, azokról az érdekességekről, melyeket feltétlenül meg kell nézned, ha arra jársz, majd településről településre barangolhatsz tovább, hogy kiválaszthasd a neked leginkább tetsző úti célokat.

A kötet segítségével könnyedén megszervezheted utazásodat, előre kiválaszthatod, mely látnivalókat szeretnéd felkeresni, ötleteket gyűjthetsz kirándulásokhoz, túrákhoz, kulturális és sportprogramokhoz. A kötetnek jó hasznát veszed, ha konkrét dolgot keresel, de akkor is, ha összességében vagy kíváncsi a megye értékeire. Megtalálod benne az idegenforgalmi szempontból fontos rendezvényeket, és különféle szabadidős tevékenységekről is olvashatsz. Kis keretes írások egy-egy érdekességet árulnak el egy-egy településről. A könnyebb tájékozódást településnév-mutató és térkép segíti. 

A könyv címe: Látnivalók Nógrád megyében, Nógrád megye útikönyve felvidéki kirándulásokkal és praktikus tanácsokkal
Sorozat: Vendégváró útikönyvek
Kiadó: Well-PRess Kiadó
Ára: 3200 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top