Szabadidő

Lődd fel az arcod az űrbe!

Űrturistákat keresnek a Discovery utolsó útjára és rajzolókat Johnny Cash legutolsó videoklipjéhez. Érdekességek a webről heti ajánlónkban.

1. Nagybeteg volt, szinte vak, és kerekes székben ült Johnny Cash az Ain’t No Grave című utolsó albumának felvételekor, 2003 májusa és szeptembere között. Hangja megtört, de mit sem veszített erejéből, dicsérték a kritikusok a posztumusz albumot. Most bárki megrajzolhatja saját Johnny Cash-portréját az Ain’t No Grave videoklip egy kockájaként. Jelentkezni – és az eddig beküldött rajzokat, valamint a belőlük készült filmet megtekinteni – itt lehet.

The Johnny Cash Project
The Johnny Cash Project

Bővebben: www.thejohnnycashproject.com »

2. Míg más fiatal anyuka a baba alvásidejét arra használja, hogy fogat mosson, végre egyen valamit, és szusszanjon egyet, egy finn kismama – korábban szövegíró egy reklámügynökségnél – kreatív szünetekkel töltekezik fel. A Mila’s Daydreams című blogban Adele azt dokumentálja, milyen álomszerű jeleneteket rendezett az alvó kislánya körül.

Mila's Daydreams
Mila’s Daydreams

 

Mila's Daydreams
Mila’s Daydreams

Bővebben: milasdaydreams.blogspot.com »

3. Legtöbbünknek sem iskolája, sem pénztárcája nem tette lehetővé az űrutazást, egészen mostanáig. Ha csak szimbolikusan is, de részt vehetünk a NASA űrrepülőgépeinek utolsó misszióján. Az amerikai űrhajózási hivatal PR-akciójának keretében feltölthetjük az oldalra a fényképünket, amelyet a Discovery és Endeavour magával visz a Nemzetközi Űrállomásra. Az űrutazás befejeztével minden résztvevő tanúsítványt is kap.

NASA Face in Space
NASA Face in Space

Bővebben: http://faceinspace.nasa.gov »

4. Inspirációnak – felfedezni vagy emlékezni – pont jó a kávészünetben: minden napra egy zene a Musique du Jour blogban.

Bővebben: http://musiquedujour.blogspot.com »

5. Mifelénk a fitnesznek nincs jó híre, alig jut róla egyéb eszünkbe, mint kényszeres DVD-kiadó, meredt szemű műemberek kínos öltözetben. Robert Gill filmje másról szól: kitartásról, a természet és az ember küzdelméről, a félelem leküzdéséről és játékról.

Bővebben: www.beforeorafteryourself.com »

6. Első pillantásra az autogramgyűjtők ugyanolyan furcsa bogarak, mint a bélyeg- vagy a babagyűjtők. Egy darabka történelemért, a kézírás varázsának megtapasztalásáért mégis érdemes benézni a Magyarországi Autogramgyűjtők Klubjának oldalára, amely a Goldenblog-verseny kult-szórakozás kategóriájában a hatodik helyet érdemelte ki.

Magyarországi Autogramgyűjtők Klubja
Magyarországi Autogramgyűjtők Klubja

Bővebben: http://autogram.blog.hu »

Még több érdekes weboldal itt!

Arcod az űrben

Szabad táncolni Auschwitzban? »

Arcod az űrben

Divattervezőnek állt John Malkovich »

Arcod az űrben

Gyerek megrendelésre »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top