Szabadidő

Németh Kristóf megmenti a karácsonyfát

A legviccesebb karácsonyi üdvözlet, giccsmentes zenék, ajándékok nélküli ünneplés és néhány emlékezetes videó heti webes ajánlónkban.

1. Évek óta nem sikerült felülmúlni az Elf Yourself oldalról küldött karácsonyi lapot semmilyen más képeslapküldő szolgálatnak. Míg a legtöbb e-képeslap vagy ronda, vagy közel sem jelent akkora örömöt, mint a postaládába bedobott igazi, ha manónak álcázva rázzuk a Jingle Bellsre, garantáltan miénk lesz idén a legemlékezetesebb üdvözlet. A választható táncok közül ajánljuk az „originalt”.

Próbáld ki, garantált a siker!
Próbáld ki, garantált a siker! Kattints a képre!

Infó: www.elfyourself.com »

2. Nálunk még messze nincs olyan felhajtás a magánházak karácsonyi díszkivilágítása körül, mint mondjuk Amerikában, az alábbi képeket nézegetve talán jobb is… Egy érzékeny ízlésvilágú blogger alant gyűjti a legrémisztőbb eseteket…

Még több giccses fotót találsz az oldalon, ha rákattintasz a képre!
Még több giccses fotót találsz az oldalon, ha rákattintasz a képre!

Infó: www.uglychristmaslights.com »

3. Gyanítjuk, már 1992-ben sem volt túl gyakori, hogy a panelszomszédok lépcsőházi találkozón koccintottak egymással karácsony alkalmából, továbbá az általános éneklés is gyanús némileg, mindenesetre már csak ismert színészeink 18 évvel ezelőtti formájának megtekintéséért is érdemes visszanézni a Szomszédok emlékezetes jelenetét…

4. Ha már legszívesebben a Holdra lőnénk ki az összes búgó hangú karácsonyi énekest és velük együtt a zenei szerkesztőket, megéri belehallgatni a Stereomood szokatlan és ismeretlen dalokat is tartalmazó karácsonyi összeállításába.

A Stereomood karácsonyi zenéiért katt a képre!
A Stereomood karácsonyi zenéiért katt a képre!

Infó: www.stereomood.com/activity/christmas »

5. Minden évben eltervezzük, hogy idén a karácsonyra szánt pénzből inkább kutat fúratunk Afrikában vagy olajfát veszünk Spanyolországban, vagy legalábbis valami értelmesre költjük a pénzüket? Esetleg szó sincs erről, imádjuk a karácsonyi ajándékvadászatot? Elgondolkodni mégis érdemes a kommercializálódást kritizáló mozgalmakon. A semmibe nem kerülő ajándékok katalógusát, baráti szolgáltatások kinyomtatható kuponjait és meglepő plakátokat a Buy Nothing For Christmas oldalon találtunk, további zöld és környezetvédő karácsonyi tippeket pedig a Tudatos Vásárlók Egyesületének honlapján.

Buy Nothing For Christmas
Buy Nothing For Christmas
Tudatos Vásárlók Egyesülete
Tudatos Vásárlók Egyesülete

Infó: www.buynothingchristmas.org »
www.tudatosvasarlo.hu »

6. Egész évben marják egymást, egyetlenegy estén meg eljátsszák a szent családot. Ismerős? Ezt énekelte meg Hajós András tavaly ilyenkor szokásos stílusában: „Karácsonykor szétáraz a szeretet, kit nem szerettél, ilyenkor kifizetheted”…

Németh Kristóf megmenti a karácsonyfát

Karácsony: a tévéműsor mindegy
Ahogy karácsonykor nem követelem apám halászléje helyett a molekuláris gasztronómia csodáit, úgy a tévéműsor is jó, ahogy van. »

Németh Kristóf megmenti a karácsonyfát

Újadventi módi – Grecsó Krisztián olvasónaplója
A végletek napjai telnek, a céges karácsonyi bulikból a csöndes családi magányba fordul a magyar dolgozó. Ez az újadventi szakadék, amit alig lehet ép ésszel túlélni. Ilyenkor segít az irodalom. »

Németh Kristóf megmenti a karácsonyfát

„Ez nem Üvegtigris három, hanem Üvegtigris-hárem”
Ami jó, azt folytatni kell, és ezt tették az Üvegtigris alkotói is. Interjú Rudolf Péterrel (Lali), Csuja Imrével (Csoki), Reviczky Gáborral (Gaben) és Szabó Erikával. »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top