Szabadidő

Harc a világ második legjobb állásáért

Megtaláltuk az álomállás legesélyesebb pályázóját, akinek mindene az utazás, és nő létére akár egyedül is bármikor nekivágna a világnak.
Harc a világ második legjobb állásáért

Fél perces meló a világhírért » 

A Tensi Kft. zsűrije már kiválasztotta azt a száz szerencsés pályázót, akik közül egy esélyes lehet a fél éven át tartó 6 luxus út és a havi egymillió forint megnyerésére. A győztesnek mindössze csak annyi a dolga, hogy élményeiről videoblog és internetes napló formájában beszámoljon.

Két évvel ezelőtt az ausztráliai idegenforgalmi bizottságtól indult az ötlet, hogy „A világ  legjobb állása” címmel játékot indítanak, és ezt követte pár hónapja az a magyar kezdeményezés, amelyre januárig rengeteg pályázó adta be jelentkezését.

A 2009-es kampány bizottsága támogatta a magyar ötletet a második legjobb állásról. Az itthoni szervezők nem támasztottak különösebb feltételeket a jelentkezéshez, így mindössze magyarul és angolul társalgási szinten beszélő, kalandvágyó, utazásszerető, felnőtt korú embereket vártak. Az áhított munka határozott időre, fél évre szól, és bruttó 1 millió forint jár mellé, amivel a nyertes szabadon gazdálkodhat. A győztest utazásai során egy szakember kíséri, valamint a szervezők ezzel kapcsolatban még meglepetéseket is ígérnek, hogy pontosan mit, azt ők sem árulták el.

Harc a világ második legjobb állásáértA boldog kiválasztott fél évig havonta egyszer utazik egyhetes időtartamokra, melyek között lesz tengeri hajóút, disneylandi látogatás, sítúra, egzotikus hely és valamiféle luxusút is. Az utazás alatt tesztelnie és véleményeznie kell az ott tapasztaltakat, majd ezekről folyamatosan hírt kell adnia videoblogon és egy internetes naplóban.

Január elején lezárult az elődöntő, a szervezők a pályázók kisfilmjei alapján eldöntötték, ki az a 100 esélyes, aki továbbjut a középdöntőbe, ahol szintén rövid, egyperces videót kell készíteniük magukról, amelyben nyaralásukról, utazási élményeikről mesélnek úgy, hogy az minél ötletesebbnek, különlegesebbnek hasson. Ezek a filmek februártól folyamatosan felkerülnek a Facebookra, illetve a kampány hivatalos oldalára, ahol már bárki szavazhat kedvencére. A döntőbe az a 10 pályázó kerül, aki a legtöbb szavazatot és lájkot kapta, ezért érdemes a jelölteknek minél több barátot, rokont mozgósítani és szavazásra biztatni őket.

A játékban eddig a legtöbb szavazatot az egyik nagy esélyesnek tartott Németh Flóra kapta, aki a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanul turizmus szakon, és elmondása szerint mindene az utazás, imád világot látni, és egyáltalán nem idegenkedik attól a gondolattól, hogy egyedül kellene utazgatnia szerte a világban. A Nők Lapja Cafénak elmondta, hogy az eddigi kiváló eredményt a kiterjedt baráti körnek, ismerősöknek köszönheti, illetve azoknak az embereknek, akiknek egyszerűen csak szimpatikus volt a videója. A talpraesett, angolul jól beszélő lány az első kisfilmjével nem volt elégedett teljes mértékben, éppen ezért a középdöntőre készülő videóját már egészen különleges, érdekes helyen készítette el. Lehetősége lenne önmagát reklámozni, de nem él a média hatalmával, bízik a közösségi oldalak népszerűsítő erejében, és hogy kisfilmje elterjed az emberek körében.

Flóra 2. fordulós videója:

További információ: www.alegjobballas.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top