Szabadidő

“Áá-állj, vagy lövök!”

Trabanton szállni élvezet... Emlékszel még erre? És a Túl szexi lányra? Gyűjtés közben számos olyan magyar dalt is találtunk, amelyet szinte kívülről fújunk. Most csak ötöt mutatunk meg ezekből, de elszórtunk a hét további napjaira is magyar dalokat.
                                                            Exotic: Trabant

Trabanton szállni élvezet. Gyorsabban száll, mint a képzelet – ezt a részét biztos, hogy rengetegen kívülről fújják ennek a dalnak. Az együttes első lemeze 1987-ben jelent meg. A csapat nevét hallva olyan dalok jutnak még az eszünkbe, mint a Bányászdal, a Nézz rám, tizedes! és a Buli van. 

 

                                                  Első Emelet: Csakazértis szerelem

Egy ilyen összeállításból az Első Emelet kihagyhatatlan (szerintünk). A dalok válogatásakor heves vitát folytattunk, hogy vajon az összeállítás címében szereplő Állj, vagy lövök vagy a Csakazértis szerelem kerüljön ide klippel, végül ez utóbbi nyert. De ne feledkezzünk meg az Angyali vallomásról, a Lány a villamosonról és az Édes évekről sem.

 

                                                          Zoltán Erika: Túl szexi lány

Zoltán Erika neve hallatán valószínűleg mindenkinek ez a dal ugrik be először. Bevallom, sokáig kellett gondolkodnunk, hogy másik dal is eszünkbe jusson, amely a nevéhez kötődik, ráadásul abból az időszakból, amikor még nem Erica C művésznéven készítette a dalokat. Végül azért a Szerelemre születtem, a Szeretem őt, az Elvarázsolt éj csak eszünkbe jutott. 

 

                                       Napoleon Boulevard: Júlia nem akar a földön járni

A Napoleon Boulevardból biztos, hogy mindenki csak Vincze Lilla nevére emlékszik, és leginkább erre az egy dalra. Meg talán a Szállj velem!-re. A Júlia nem akar a földön járni itt látható változata a Kikivel (Első Emelet – a szerk.) duettként feldolgozott verzió.

                                                          Neoton Família: 220 felett

Van olyan köztetek, aki ne tudna álmából felébresztve legalább egy Neoton-számot mondani? 220 felett, Farmer, Holnap hajnalig, Bye-bye, kedvesem, Pago-pago, I love you – és még legalább tucatnyi Neoton-slágert lehetne még sorolni. Kevés olyan együttes van Magyarországon, amelynek ennyi slágere született volna, és amelynek a koncertjein még ma is tömegek buliznak. 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top