Szabadidő

Szakítás magyarázat nélkül

Dobtak már úgy, hogy nem közölték veled a szakítás okát? Tépelődtél már heteket vagy hónapokat azon, hol rontottad el? A Wicker Park főhősével pont ez történik. Ezt nézd a héten!
Szakítás magyarázat nélkül


Disturbia

FEM3, július 2., 21:00
Ha még nem láttad:
Az ember sosem értheti meg a saját szomszédját. Vajon miért van az, hogy minden este bútorokat tologat? Miért érzi úgy, hogy mindig éjfél után kell bedobnia egy mosást? Miért kell olyan hangosan néznie a pornót, hogy az egész ház hallja? Kale (Shia LaBeouf) örülne, ha az ő szomszédjával kapcsolatban is csak ilyen problémák merülnének fel, csakhogy ez a fickó keményebb dió: a srác meggyőződése, hogy a pasas egyenesen egy sorozatgyilkos. Az igazát azonban nem könnyű bizonyítania, lévén egy iskolai balhéja miatt házi őrizetben pihen, és nem hagyhatja el a házukat és annak kertjét. Ilyenkor kellenek a barátok és a szomszédba frissen költözött, hosszú combú lányka…
Miért nézd meg?
Mert a film úgy nyúlja ügyesen a Hátsó ablak című legendás krimit, hogy közben meg is újítja azt, ráadásul a főszerepekben tiniket üdvözölhetünk.
Figyeld!
Amíg a bájos Ashley az áruházban követi a gyilkosnak vélt szomszédot, addig hőseink megpróbálják megfejteni, mit rejteget a fickó a garázsában. Végtelenül feszült, vicces és ötletes jelenetsor.

Szakítás magyarázat nélkül

Kamera által homályosan
RTL Klub, július 4., 23:30
Ha még nem láttad:
Ha egy filmben Keanu Reeves, Robert Downey Jr., Woody Harrelson és Winona Ryder a főszereplő, akkor miért kell átrajzolni őket? A kérdés természetesen jogos, hiszen a Kamera által homályosant ugyanúgy forgatták le, mint bármely más filmet szokás, azzal a különbséggel, hogy a felvett végeredményt aztán grafikusok csapatával változtatták át amolyan fél-rajzfilmmé. Ez viszont nem öncélú művészkedés, hanem a drogos létforma képi kivetülése, lévén a film szinte összes szereplője a H-anyag nevű spéci kábítószer függője. Bob Arctor (Reeves) hiába beépített nyomozó, maga is anyagfüggővé válik, és a paranoiája miatt a két énje (az álcázott és a rendőr) szép lassan kezd összemosódni, és képtelen megkülönböztetni az igazit a hamistól.
Miért nézd meg?
A történet Philip K. Dick sci-fi író talán legszemélyesebb írásából készült, mivel ebben örökítette meg saját és baráti köre éveken át tartó drogos élményeit, és a paranoid skizofréniás állapotból egy frankó kis thrillert hozott ki.
Figyeld!
A sokkoló nyitányt a mindenhol bogarakat látó csávóval.

Szakítás magyarázat nélkül


Kaméleon

VIASAT3, július 6., 21:20
Ha még nem láttad:
Nagy Ervin mint profi csábító? Hmm, ez nem hangzik rosszul. A Kaméleon egy volt intézetis srácról szól, aki sármját kihasználva, egy gyerekkori haverja segítségével gazdag, de nem túl mutatós nőket csábít el, hogy aztán kiforgassa őket a vagyonukból. A dolog egészen odáig jól megy, míg hősünk ki nem nézi magának a gazdag, ám korántsem csúnya Hannát (Hámori Gabi), ráadásul ez lesz az első eset, hogy a csábításba ezúttal a saját érzelmei is bekavarnak. Profin megírt, izgalmas történet, feszült jelenetek, csipetnyi humor. Goda Kriszta filmje vérbeli hollywoodi iparosmunka magyar módra, csak sajnos a kelleténél távolságtartóbbra és ridegebbre sikeredett. Azért van benne egy Nagy Ervin – Hámori Gabi szexjelenet, ami sok mindenért kárpótol.
Miért nézd meg?
A magyar thriller nem túl gyakori jelenség, így ha évtizedenként készítenek egyet, arra érdemes odafigyelni.
Figyeld!
Kulka Jánost és Csányi Sándort. Előbbi meleg orvosként, utóbbi beképzelt hazai filmsztárként sokak szerint önmaga lenyűgöző paródiáját nyújtja. Kis szerepek, de ők simán lenyúlják a dicsőséget Nagy Ervin elől.

Szakítás magyarázat nélkül


Wicker Park

STORY4, július 7., 20:00
Ha még nem láttad:
Matthew (Josh Hartnett) Chicagóban dolgozik sikeres, de nem boldog reklámszakemberként. Élete szerelme (Diane Kruger) anno látszólag csak úgy, minden magyarázat nélkül hagyta el őt, és a srác ezt azóta is képtelen feldolgozni. Aztán egy nap meghallja Lisa hangját, és még inkább feltörnek benne a régi emlékek. Úgy dönt, felkutatja a lányt, ám nem sok támpontja akad. A baráti körben folytatott nyomozás nem várt eredményt hoz, és Matthew rájön, hogy kapcsolatuk beteg intrikák áldozatává vált. De talán nem késő még megmenteni!
Miért nézd meg?
Mert ritka dolog, hogy egy mélyen érzelmes szerelmi dráma úgy van felépítve, mint egy izgalmas Hitchcock-krimi, márpedig itt így van, és működik!
Figyeld!
A filmben nem véletlenül szerepel egy Bellucci nevű kávézó. Ez finom utalás arra, hogy a Wicker Park egy 1996-os francia film (Szerelmi fészek) remake-je, melynek főszerepét Vincent Cassel és Monica Bellucci játszották.

Szakítás magyarázat nélkül


Pókember

TV2, július 8., 20:05
Ha még nem láttad:
Mivel kedvenc hálószövőnk pár napon belül új formában, új színész alakításában lesz látható a mozikban, nem árt lecsekkolnunk, milyen is volt a régi. Sam Raimi szuperszínes filmjében a kissé mulya képű Tobey Maguire hálózza körbe New Yorkot, miután egy radioaktív pókcsípés következtében szuperképességekre tesz szert. A film egy kulcsmondatra épül, miszerint „a nagy hatalommal nagy felelősség jár”. Ezt a tételt igyekszik bizonyítani, miután főhősünk nem akar elkapni egy menekülő rablót, aki aztán pont az ő nagybácsiját öli meg rohanás közben. Innentől kezdve Pókember igazságtevő szuperhőssé válik, akinek fő ellenfele éppen a legjobb barátja apukája (Willem Dafoe ismét ördögi), a Zöld Manó lesz.
Miért nézd meg?
Mert a mostanában oly’ divatos „minden képregényfilm legyen komor és sötét” trenddel szembemenve a Pókember csak egy kellemes rágógumimozi, ami bevallottan a tiniknek és a könnyed, humorral és romantikával teli szórakozásra vágyóknak készült.
Figyeld!
Oké, a fejjel lefelé lefolytatott (amúgy MTV Movie Awards legjobb csók-díjas) csókot mindenki látta már, de egyszerűen nem lehet megunni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top