Szabadidő

Háromórás gigashow-val indul az olimpia

Pénteken ultralátványos megnyitóval indul az olimpia! Ezt nézd a héten!

G. I. Jane

Háromórás gigashow-val indul az Olimpia

VIASAT3, július 23., 21:20
Ha még nem láttad:
1998 eleje. Tombol az Oscar-láz, de Demi Moore nem kap meghívót. Legalábbis a jelöltek közé biztosan nem. Nem erre számított. Alig egy éve még csúcsgázsit (13 millió dollár 1996-ban még valóban rekordnak számított a színésznők között) kapott a Striptease-ért, most pedig Arany Málna-díjra jelölik a legpocsékabb színésznőként? Sőt nem csak jelölik, meg is kapja a díjat. Ridley Scott ultranevetséges akciófilmje azon felül, hogy létrehozott egy tökös akcióhősnőt, nem sok mindent tudott felmutatni. Az amerikai katonaság elit egységeibe első nőként bekerülő Jordan O’Neill története csupa közhely (a nehéz kiképzés képei, a férfiak piszkálódásai…) és fáradt katonai tisztelgés, a női erődemonstráció pedig sokkal jobban működött pár évvel korábban a Thelma & Louise című nagyszerű filmben, amit szintén Ridley Scott rendezett.
Miért nézd meg?
Mert láthatod a mozit, amivel anno Demi Moore kinyírta a színészi karrierjét.
Figyeld!
Amikor Demi Moore kopaszra borotvált fején a lassított felvételeken megcsillan a fény, természetesen kék szűrőn át.

A légy

Háromórás gigashow-val indul az Olimpia

Filmmánia, július 26., 23:00
Ha még nem láttad:
Seth Brundle zárkózott, különc tudós, aki egészen vad dolgon kísérletezik. Az a fajta fickó, aki találmányaival kápráztatja el a nőket. Így kerül fel a lakására a gyönyörű Veronica is, aki eleinte maga sem akarja elhinni, pedig igaz: Seth feltalálta a teleportálást. Csakhogy amikor a férfi részegen, saját magán próbálja ki a gépet, légy kerül a levesébe, pontosabban a teleportálógépébe. A két génállomány térugrás közben összekeveredik, és ami a másik felén kijön, már nem ugyanaz. Veronica kénytelen végignézni a szerencsétlen férfi tragikus átalakulását egy óriási léggyé, amíg maga is veszélybe nem kerül. Sötét szerelmes történet riasztó képsorokkal.
Miért nézd meg?
Egészen sokkoló egy ember átalakulását látni, ráadásul a film pokolian valósághűen mutatja be ezt a rémisztő folyamatot.
Figyeld!
Jeff Goldblum és Geena Davis ultraintenzív szexmaratonját. Azt szokták erre mondani, hogy csinálják, mint a nyulak, de esetünkben inkább a légy lenne a megfelelő hasonlat…

Az olimpia megnyitóünnepsége – London

Háromórás gigashow-val indul az Olimpia

M1, július 27., 21:25
Mit várhatunk?
Egy több mint háromórás műsor, benne egy kilencven perces, Danny Boyle (Gettómilliomos) rendezte betéttel a sportolók bevonulása előtt, 32 sportág, 302 versenyszám, 10 500 élsportoló, Wenlock és Mandeville, az olimpia két kabalaállata, 204 nemzet, 17 nap, 120 államfő és vezető, köztük minden bizonnyal Orbán Viktorral, Paul McCartney élő fellépése (a záró dalt játssza), angol vidéki tájjá alakított stadion, melyben tízezer statiszta segítségével mutatják be az angol vidéki élet szépségeit, 27 millió fontos költségvetés… Tovább is van, mondjuk még?
Miért nézd meg?
Hol máshol láthatsz ennyi sportolót egy helyen? Ráadásul a magyar résztvevőknek soha nem lehet elég korán elkezdeni drukkolni.
Figyeld!
Vajon betartják a háromórás műsoridőt? Pár napja Danny Boyle, az olimpia megnyitójának művészeti vezetője és rendezője fél órával le akarta rövidíteni a show-t, mert félő volt, hogy túllépik a háromórás időt, és ezzel éjfél utánra csúsznának, amikor a tömegközlekedés nélküli időszak megbénítaná a város közlekedését.

Egy asszony illata

Háromórás gigashow-val indul az Olimpia

STORY4, július 28., 22:00
Ha még nem láttad:
Egy nyugalmazott, megvakult katonatisztnek furcsa terve van a hétvégére. Amíg a családja távol van, ő és a felkért, fiatal és tapasztalatlan kísérője elmerül a finom italok, szép nők, utazás, tánc és fantasztikus ételek birodalmában. A gond csak az, hogy erről sem a családja, sem az őt kísérő srác nem tud semmit, ráadásul a hétvége végét már nem tervezte annyira vidámnak, amilyennek az elejét. A két férfi eleinte ellentmondásokkal teli kapcsolatából végül igazi atya-fiú kapcsolat születik, a film pedig egyszerre szól az elmúlás iránti vágyakozásról, valamint az élet örömeihez való görcsös ragaszkodásról.
Miért nézd meg?
Pacinót korábban hétszer is jelölték már Oscarra, de csak az Egy asszony illatáért kapta meg a díjat. Megérdemelten.
Figyeld!
A táncjelenetet, melyben Al Pacino egy fiatal, elegáns lányt tanít táncolni egy bárban. Pacino még vakon, öregen is lehengerlően sármos és laza.

Angyalszív

Háromórás gigashow-val indul az Olimpia

Cool, július 29., 23:00
Ha még nem láttad:
Harry Angel magánnyomozó, ráadásul a nem túl jól menő fajtából. Nem igazán válogathat a megbízások között, így amikor Lou Cypher (Robert De Niro sátáni alakítása) megbízza őt egy eltűnt táncdalénekes felkutatásával, gondolkodás nélkül vállalja el a munkát. A nyomok New Orleansba vezetnek, a titkok pedig nem akarnak fogyni, sőt egyre több lesz belőlük. Harrynek nemcsak a déli népszokásokkal, de a saját korlátaival, valamint egy gyönyörű lány bájaival is meg kell küzdenie, ha meg akarja oldani az ügyet. Már ha egyáltalán létezik számára megnyugtató megoldás.
Miért nézd meg?
Az Angyalszív a nyolcvanas évek egyik legcsavarosabb és leghangulatosabb krimije, ami bevezet minket New Orleans sötét, voodoo mágiával teli világába.
Figyeld!
Milyen volt Mickey Rourke arca, mielőtt a rengeteg bokszmeccsel és plasztikai műtéttel teljesen szétszabta volna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top