Szabadidő

Egyedülálló anya újrakezdené

Egyedülálló anya három gyerekkel és munkahellyel. Lehet bármi esélye még ismerkedni és megtalálni a boldogságot? Ha úgy néz ki, mint Sophie Marceau, akkor mindenképp.

A boldogság sosem jár egyedül

Egyedülálló anya újrakezdené

 

 

Ha hisszük, ha nem, Sophie Marceau már negyvenöt éves. Ha megnézzük őt az új filmjében, ez a tény még hihetetlenebbé válik. Bátran letagadhatna legalább tíz évet. Nehéz elfogadni, hogy a valóságban is már kétgyerekes anyuka, az új filmjében pedig egyenesen három porontyot nevel, ráadásul egyedül. Mivel A boldogság sosem jár egyedül egy francia romantikus vígjáték, sokáig ez nem maradhat így. Egy esős napon szó szerint belebotlik egy csúcsmacsó zenészbe, akivel nem is lehetnének különbözőbbek. A férfi folyamatosan bulizik, a gyerek számára minden rémisztő dolog megtestesülése, és nem híve a tartós kapcsolatoknak. Ennek ellenére a két fél között mégis megszületik valami, amiről eleinte maguk sem tudják, hogy mi az, aztán pedig rájönnek, hogy szerelmesek lettek. A legtöbb romkomban a nők még szinglik, huszonévesek, és nincs sok problémájuk az életben a nagy ő megtalálásán kívül. Olykor-olykor Hollywood egy aranyos csöppséget még bevállal egy előző kapcsolatból, és a főhősnő életkorát is felemeli a harmincas évei elejére, de az már nagy merészség, hogy valaki egy háromgyerekes családanya romantikus megpróbáltatásairól regéljen. A három csemete épp elég problémát jelent, és akkor még nem beszéltünk Sophie exférjeiről, így konfliktusforrás bőven akad. A film pedig egyszerre működik családi vígjátékként (amikor a csúcsmacsó pasi a gyerekek szeme láttára vízvezetéket javít…), romantikus filmként, családi drámaként, és mindenekelőtt nagybetűs FRANCIA moziként.

 

 

Rendezte: James Huth
Szereplők: Sophie Marceau, Gad Elmaleh, Maurice Barthélémy
Eredeti cím: Un bonheur n’arrive jamais seul
Korhatár: 12
Forgalmazza: MTVA
Értékelésünk: 4/5

Vadállatok
Nemrég hazánkban osztotta az észt Oliver Stone, A szakasz és a Született gyilkosok rendezője, most pedig végre az új filmjét is megnézhetjük. A Vadállatok női szemszögből mesél egy nagyon erőszakos világról, a drogkartellekéről, egy szerelmi háromszöget állítva a középpontba. Ez a film is azt az Alkonyat-mozik óta népszerű világképet sulykolja, hogy egy nő különösebb konfliktusok nélkül szerethet két pasit, sőt itt még annál is tovább mennek egy kicsit, ugyanis hősnőnk együtt, egy kecóban él mindkét szerelmével. A gond csak az, hogy háromszögükre egy biznesz is épül: frankó minőségű marihuánát termesztenek és árulnak az Egyesült Államokban. Amikor az üzletük megszerzéséért egy mexikói drogkartell feje elraboltatja O-t (Blake Lively), a két pasija mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze a lányt. A film annak ellenére, hogy teli van ultrabrutális kivégzések képeivel és ronda kínzásjelenetekkel, meglepően nőközpontú. Az egész sztorit egyfajta rózsaszín köd lepi be, és az anya-lánya érzelmek vagy a szerelmi háromszög végig sokkal fontosabb a külső fenyegetettségnél. Ez teszi igazán izgalmassá a Vadállatokat.

 

 

Rendezte: Oliver Stone
Szereplők: Blake Lively, Benicio Del Toro, Salma Hayek, John Travolta, Taylor Kitsch
Eredeti cím: Savages
Korhatár: 18
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Értékelésünk: 4/5

Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak
Egy filmben összeszedni szinte az összes szörnyeteget, amit valaha láthattunk, nem kis feladat, de a Sonynál úgy találták, hogy vicces lenne, ha Drakula, Frankenstein, a múmia, a zombik, a kocsonyalény és a többiek egyetlen filmen belül szórakoztatnák a nagyérdeműt. Mivel mindezt lehetetlen komolyan venni, szerencsére a műfaj animációs vígjáték, ahol Drakula gróf legnagyobb problémája, hogy a lánya nagykorúvá válva szeretne kicsit kiszabadulni otthonról, de a fater kicsit túlaggódja a dolgot. Egy kicsit megcélozzák a Twilight-rajongókat, az egészet nyakon öntik némi Cartoon Network-ös káosszal (a rendező a Dexter laboratóriumának megalkotója…), és közben alapoz a klasszikus rémtulajdonságok kifigurázására. A film borzasztóan pörög, egy percre sem áll meg, és ugyanúgy szállít szerethető poénokat a kisgyerekeknek, mint a felnőtteknek. Aranyos, de felejthető animációs film, sok 3D-s akciólátványossággal.

 

 

Rendezte: Genndy Tartakovsky
Eredeti cím: Hotel Transylvania
Korhatár: 12
Forgalmazza: InterCom
Értékelésünk: 3/5

Tüskevár
Az 1967-es Tüskevár sorozat máig akkora favorit hazánkban, hogy azt egy mozifilmmel überelni szinte lehetetlen. Most mégis megpróbálták. A film cselekményét áthelyezték a mába, viszont a könyv régies beszédmódját megtartották (miért?), és valami rejtélyes – főleg anyagi – oknál fogva kb. hét éven át készítették. Most végre készen lett, és láthatjuk a vásznon Matula bácsit és a Balaton-környék élővilágának gyönyörű képeit. Ennyi.

 

 

Rendezte: Balogh György
Szereplők: Kovács Lajos, Nagy Marcell, Péntek Bálint
Korhatár: Korhatár nélkül megtekinthető!
Forgalmazza: Fény Film

Gázos
Dolph elvesztette élete értelmét, a kutyáját, Pault. Dolph nekiindul a városnak és a világnak, hogy megtalálja szeretett ebét, közben pedig egy csomó extrém figurával fut össze. Abszurd vígjáték pokolian abszurd momentumokkal és egy elmesélhetetlen történettel.

 

 

Rendezte: Quentin Dupieux
Szereplők: Jack Plotnick, Eric Judor, Alexis Dziena
Eredeti cím: Wrong
Korhatár: 16
Forgalmazza: Szuez Film

Barbara
1980-as évek, NDK. Barbara gyerekorvos, aki szeretne nyugatra menni a szerelméhez. Vízumkérelmet nyújt be, amivel magára haragítja a rendszert, ezért áthelyezik egy vidéki, kisvárosi kórházba dolgozni, ahol a kollégái megfigyelik őt. Zárkózott, és csak egy embert enged közel magához, és ahogy közeledik a kiutazása időpontja, egyre nagyobb viharok dúlnak a lelkében. Németország ezt a filmet nevezte idén az Oscarra, és ez nem jelent rosszat.

 

 

Rendezte: Christian Petzold
Szereplők: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Rainer Bock
Eredeti cím: Barbara
Korhatár: 12
Forgalmazza: Cirko Film – Másképp Alapítvány

Topmodellből csúnya lány
Segítség! A pasim egy bankrabló!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top