Szabadidő

X-Faktor az egész hétvégére

Mega-, giga-, szupershow-val búcsúzik az idei X-Faktor a héten. Nemcsak a szombat és vasárnap esténket, hanem a teljes vasárnapunkat elrabolja a kis X-jelöltek csatája. Ezt nézd a héten!

XXI. század – a legendák velünk élnek

X-Faktor az egész hétvégéreRTL Klub, december 11., 23:35
A XXI. század legújabb adása egy sokszor parodizált szokást mutat be, ami ha még ma is élne, akkor mémek tucatjait szülné: a férfiak közti csókot. Na nem a homoerotikus fajtát, hanem azt a fajta üdvözlőcsókot, amivel a szocialista elvtársak üdvözölték egymást, amikor találkoztak. A XXI. század dokumentumfilmes csapata utánajárt, hogy ez a meglehetősen furcsa szokás honnan eredt, ráadásul az adásból azt is megtudhatjuk, hogy a csóknak nemcsak formasági jelentősége volt. Aki ugyanis kimaradt a nagyobb hatalmú elvtársak „szórásából”, az jó eséllyel kegyvesztett lett. Mi pedig még abban reménykedünk, hogy talán a műsorból azt is megtudhatjuk, hogy miért léteznek még olyan kopasz, kigyúrt, fülbevalós egyedek, akik máig csókkal üdvözlik egymást, életben tartva ezt a rusnya szokást.

Egy fiúról

X-Faktor az egész hétvégéreRTL II, december 14., 21:00
Mint ahogy Delhusa Gjoni példája is bizonyítja, nemcsak az angolszász országokban lehet vígan megélni egyetlen slágerből egy egész életen át. Will (Hugh Grant) ráadásul már második generációs élősködő. Apja slágerének jogdíjaiból vígan fenntartja magát, de kénytelen lesz felnőni, amikor összehaverkodik egy kisfiúval. A filmről nem árt tudni, hogy a főszerepet eredetileg Brad Pittnek szánták, aki azzal utasította el a felkérést, hogy szerinte hülyeség, hogy egy jóképű pasinak szingli szülőnek kell tettetnie magát ahhoz, hogy becsajozzon. Hugh Grantet a dolog bizonyára kevésbé zavarta, ráadásul biztosan nem bánta meg a döntését: Will szerepével végre ki tudott törni abból a mulya, de kedves pasi skatulyából, amibe a Notting Hill – Sztárom a párom és a Négy esküvő, egy temetés jellegű mozikkal lavírozta magát.

A United 93-as, Dudás Ádám, a Tények Reggel műsorvezetője ajánlásával

X-Faktor az egész hétvégéreTV2, december 15., 21:35
„2001 őszén, amikor a United 93-as járat elleni terrortámadás és a WTC-tragédia megtörtént, én rá két hónapra kint jártam New Yorkban. Bejártam a Ground Zerót és jártam Washingtonban is. Kézzel foghatóak lettek így nekem a szeptember 11-ei történések. Az eltűnt embereket még mindig keresték. Fényképekkel voltak teli a metróaluljárók. A United 93 utasait Amerikában abszolút hősként könyvelték el, és a tévék és az újságok egyesével mutatták be az embereket, akik ellenszegültek a terroristák támadásának. Szerencsére ez a film is hatásvadászat nélkül mutatja be az eseményeket. Emlékszem, hogy a történtek miatt olyan biztonsági előírások léptek életbe, hogy a belföldi járatokon, ahol korábban elég volt az indulás előtt fél órával kimenni, a várakozási idő három-négy órára hosszabbodott, és akkor képzeld el a külföldi járatokat…”

X-Faktor – A finálé

X-Faktor az egész hétvégéreRTL Klub, december 15. és 16., 19:30 és 20:00
Bár az eddigi adásokat is döntőnek csúfolták, most jött el az igazi, végső döntés pillanata. Ezen a hétvégén végre kiderül, hogy az utolsó három résztvevőből (Csobot Adél, Antal Timi és Oláh Gergő) kinek jut a nagy X-jel és az ezzel járó nyeremények. Az RTL az eddigi hagyományokat követve egy dupla hétvégi adással készül. Szombat este a háromfős mezőny két főre szűkül, vasárnap pedig már az ebéd után startol a maratoni X-nap, ahol rajongók, családtagok, a mentorok és más X-faktorosok mondják majd el, mit jelentett nekik az idei széria, és persze azt is, hogy a két döntős közül kinek szorítanak. Bepillantást nyerhetünk a nagy esélyesek felkészülésébe, és lesz itt annyi minden más is, hogy nem is próbálkozunk a felsorolásával. A lényeg, hogy vasárnap déltől egy rövid szünet beiktatásával szinte egész nap X-faktorozhatunk, este nyolc után pedig végigizgulhatjuk a nagy finálét.

Más világ

X-Faktor az egész hétvégéreStory4, december 16., 22:10
2001-ben furcsa helyzet állt elő: Nicole Kidman már elvált Tom Cruise-tól, mégis kénytelenek voltak együtt mutatkozni, hiszen Nicole akkori új mozipremierjének, a Más világnak Tom Cruise volt az egyik producere. Cruise még a házasságuk idején zsírozta le feleségének a főszerepet, az pedig csak a sors iróniája, hogy a kísértetes horror óriási sikerének köszönhetően Kidman ázsiója az egekbe szökött, és a XXI. század első éveinek legünnepeltebb színésznőjévé vált. Ami nem sikerült Tom Cruise árnyékában, az rögtön összejött nélküle, és ebben maga Cruise is aktívan segédkezett. További izgalmakra ad okot az a tény is, hogy Kidman eleinte vissza akarta mondani a főszerepet, mert a Moulin Rouge után a történetet túl sötétnek találta, de a stúdiófőnökök ebbe nem voltak hajlandók belemenni a már aláírt szerződés miatt. Valószínűleg senki sem bánta meg döntését.

Eddigi legjobb formáját hozta Nicole Kidman
Megszakadhat az X-Faktor pasigyőztes szériája

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top