Szabadidő

Így szakít Jennifer Aniston

Jennifer Aniston szakítós filmje mellett A Dal mirigyes paródiáját, Az ének iskolája című tehetséggondozó indulását, valamint bolygónk utolsó terhes nőjét is megleshetjük a héten a tévében.

Irigy Hónaljmirigy – Euroillúziós Dalfesztivál

M1, április 18., 20:15

Így szakít Jennifer Aniston

A banda, amelyik több mint húsz éve azt gondolja, hogy sokadjára is rendkívül vicces dolog, ha férfiak nőnek öltözve popdalocskákat énekelnek, ezúttal a köztévén találta meg új otthonát, hogy egy paródiaözönnel próbálja pótolni A Dal után maradt űrt. Az Irigy Hónaljmirigy mostanság komoly lemaradással dolgozik. Akkor állnak elő a maguk ByeAlex-paródiájával, miután már Debrecentől Zalaegerszegig minden magát viccesnek érző zenész meglépte ugyanezt, és a műsor előzetesében található dalok (Wolf Kati- és Compact Disco-paródiák…) sem arról árulkodnak, hogy egy rendkívül friss és vicces show-t kapnánk.

Hanta boy

STORY4, április 18., 21:00

Így szakít Jennifer Aniston

1997-ben Jim Carrey karrierje csapdába jutott. Az olyan mozikkal, mint az Ace Ventura, A maszk vagy a Dumb és Dumber ugyan rendkívül népszerű lett, de ezek a karikatúraszerű figurák nem tették lehetővé, hogy életszerű, igazi, adott esetben akár drámai szerepeket is kapjon, ezért jött kapóra számára a Hanta boy, amelyben ötvözni tudta a gumiarcával járó előnyöket egy valódi karakter összetettségével. Az ügyvéd, aki a kisfia kívánsága hatására egy napig nem tud hazudni, egyszerre kiváló drámai és vígjátéki szerep még akkor is, ha a Hanta boy egy percre sem akar kilépni a hollywoodi családi vígjátékok kellemes kertvárosi komfortzónájából. A Carrey kisfiát alakító Justin Cooper übercuki, a filmben pedig van néhány szenzációsan vicces jelenet. Vigyázat, a film után senki ne próbálja ki, hogy mindenkinek megmondja majd a frankót!

Az ének iskolája – Király Viktor, a műsor tanára/zsűritagja ajánlásával

TV2, április 20., 19:15

Így szakít Jennifer Aniston

„Számomra ez a tanárszerep egyszerre volt testhezálló és szokatlan egyszerre. Testhezálló azért, mert régebben öt éven keresztül tanítottam angolt többek közt gyerekeknek is, szóval a tanítás nem áll távol tőlem, szokatlan pedig azért, mert mindössze négy éve vagyok jelen profiként a pályán, így hatalmas megtiszteltetés volt, hogy már tanárként és zsűritagként is számítanak rám. A többi tanárkollégával – Szandival, Hajóssal és Szulák Andreával – élvezem a közös munkát, rengeteget nevetünk. Vannak vitáink, de sohasem acsarkodunk, és a legnagyobb küzdelmeink akkor voltak, amikor valamelyik gyereket többen is meg akartuk szerezni a saját kis csapatunkba. A gyerekekkel kapcsolatban számomra az volt a legnagyobb meglepetés, hogy a tanítványaim szinte egyáltalán nem úgy viselkednek, mint a gyerekek. Egyedül akkor kell egy icipicit fegyelmezni őket, amikor együtt vannak, de amikor külön-külön találkozom velük, akkor végtelenül profik, tanulékonyak, és nem csak játékként fogják fel ezt az egészet.”

Szakíts, ha bírsz – Gaál Noémi, a TV2 időjósa ajánlásával

TV2, április 21., 20:00

Így szakít Jennifer Aniston

„Ez az a film, amiben Jennifer Aniston együtt szerepel Vince Vaughnnal, akivel az életben is összejöttek, bár szerintem itt csak arról volt szó, hogy a Brad Pitt-tel való szakítása után Jennifer nem találta önmagát, és jött egy rendesnek tűnő, helyes fickó, akiről elhitte, hogy ő lesz a következő nagy szerelme. Ilyenkor az ember belekapaszkodik a másik egy-két jó tulajdonságába, és nem feltétlenül veszi észre, hogy nem ő a társának való. Egy hosszabb kapcsolat után mindenkinek lehetnek ilyen útkereső szakaszai. Sokan azt mondják, hogy egy romantikus film hitelességének jót tesz, ha a két színész az életben is egy párt alkot, szerintem a dolog nem ezen múlik. Két jó színész el tudja ezt játszani, és nem kell hozzá megélnie a szituációt. A Szakíts, ha bírsz azért is különleges a romantikus vígjátékok között, mert nemcsak egy összejövés, hanem igazából egy szakítás története is: azt mutatja be vicces formában, hogy milyen az, amikor már egymás agyára megyünk, és különböző trükkökkel próbáljuk idegesíteni vagy féltékennyé tenni – ez utóbbit nem ajánlanám senkinek – a másikat.”

Az ember gyermeke

M1, április 21., 23:05

Így szakít Jennifer Aniston

Akad pár félelmetesebbnél félelmetesebb jövőképet bemutató hollywoodi mozi, ám ezek közül is kiemelkedik Az ember gyermeke, ami egy olyan világot vázol fel, ahol a nők képtelenek teherbe esni, ezért az emberiséget nem is olyan lassan a kiöregedés és a kihalás veszélye fenyegeti. Aztán hirtelen feltűnik egy állapotos nő, csakhogy őt a különböző politikai és vallási szervezetek is megpróbálják megszerezni maguknak céljaik eléréséhez. Kee azonban nem szeretne mást, csak biztonságban megszülni a gyereket, amiben Clive Owen lesz a segítségére. Kalandfilmként, drámaként és félelmetes jövőképként egyaránt csodás film Az ember gyermeke, aminek egy-egy jelenete során úgy érezhetjük, mintha mi is a háborús káosz közepén bujkálnánk. Az utóbbi évtized egyik legjobb filmje.

Felrobbant a cukiságbomba – Az ének iskolájában jártunk
Hízásra kötelezték a TV2 sztárját

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top