nlc.hu
Szabadidő
Mit nézzünk a héten? Tévéműsorszüret

Mit nézzünk a héten? Tévéműsorszüret

Október 23-a borongós hangulatú ünnepe határozza meg a hét hangulatát általában, de hátha van okunk a jókedvre is...
Mit nézzük a héten? Tévéműsor mindenkinekMit nézzünk a tévében? Sokunkban merülhet fel ez a kérdés, amikor szembesülünk a több mint száz tévécsatorna választékával. A Cafeblogon olvasható Mit nézzünk a tévében? blog szerzője minden hétfőn megpróbál „rendet vágni” a távirányítón, és elsősorban igényes, érdekes filmek, tévéműsorok ajánlásával segít a nézőknek. Egész hétre elegendő „pakkot” állít össze, amit csak a Nők Lapja Cafén olvashattok!


Mit nézzük a héten? Tévéműsor szüretHétfőn még azért nosztalgiázhatunk egy jót Benyovszky Móric kalandjain a Vivát Benyovszky! (Duna, 20.30) című sorozat első része kapcsán, már ha életkorunk miatt van okunk a nosztalgiára. Ha azonban túlságosan andalító lenne az a jól ismert, fátyolos szopránszaxofon-szóló, akkor választhatjuk David Fincher legendás Harcosok klubját (film+, 21.00) is, melyben Edward Norton és Brad Pitt verik hülyére egymást és másokat, illetve saját magukat. A napokban robbantja a mozikasszákat Alfonso Cuarón Gravitáció című filmje, így érdekes lehet megnézni a rendező egy korábbi művét, Az ember gyermeke (Viasat3, 21.25) című utópiát, melynek kapcsán egy közeli, nem túl fényes jövő lehetőségeiről elmélkedhetünk. A zöld papaya illata (Cinemax, 20.00) viszont egészen biztosan kiszakít minket környezetünkből, és egy távoli, egzotikus világba repít, ahol egy piciny, törékeny, vietnami szolgálólány tengeti életét. Különleges, éterien szép film ez.

Keddre azonban nem találtam semmilyen említésre méltó filmet, így akár hagyhatjuk is békén a távkapcsolót. Család, könyv, már régen megtekintésre váró, polcon porosodó DVD, és effélék jöhetnek szóba, mint alternatívák…

Mit nézzük a héten? Tévéműsor szüretSzerda Október 23. Ünnepi műsornak A tanú (m2, 22.00) tökéletesen megfelelő. Szulejmán viszont nem lesz, helyette Jégkorszak 3-mal (RTL Klub, 19.10), Die Hard 4-gyel (RTL Klub, 21.00) vagy a Szikravárossal (TV2, 20.50) úszhatjuk meg az estét. Jobban viszont inkább Leo DiCaprióval járunk, mondjuk a szégyenletes afrikai gyémántbizniszben utazó Véres gyémánttal (Viasat3, 21.00), vagy Scorsese remek elmegyógyintézetes-nyomozásos Viharszigetével (FEM3, 21.10). Az ünnep tematikájához leginkább illeszkedő Apacsok (TV2, 0.50) című filmre viszont igen sokat kell várnunk…

Csütörtökre egyértelműen a Ripley és a maffiózók (Viasat3, 22.25) című krimit ajánlanám, melyben John Malkovich egy kis olasz faluban bujkáló amerikai szélhámost játszik, aki egy rajta esett sérelmet sajátosan kacifántos módon kíván megbosszulni. Előtte jöhet, mondjuk, egy kamaszosan hetyke, igen pörgős képregény-videojátékfilm, a Scott Pilgrim a világ körül (Cinemax, 20.00).

Pénteken először négy kiváló színész (Julia Roberts, Natalie Portman, Jude Law és Clive Owen) kerül egyre Közelebb (FEM3, 21.10) egymáshoz. Mike Nichols Patrick Marber drámájából rendezte ezt a szerelmi nyolckezes négyszöget, mely minden ízében, percében, jelenetében hozza egy tökéletes színpadi bulvárdarab jellegzetességeit. Alternatíva lehet Alfred Hitchcock klasszikus Psychója (Story4, 22.10), ami valahogyan, valamiért képtelen elavulni. Késő este pedig Goethe veretes művéből, a Vonzások és választásokból (Duna, 23.30) készült olvasatot nézhetjük meg, a Taviani-testvérek rendezésében.

Mit nézzük a héten? Tévéműsor szüretSzombat. Én annak idején szerettem azt az Artúr királyt (m1, 20.20), melyet az m1 állít versenybe az X-Faktorral. Az Artúr-mítosz egy kevésbé meseszerű, viszont annál inkább a történelmi tényekhez igazított verziója ez az Antoine Fuqua által rendezett film, mely Britannia római megszállásának végére időzíti Artúr és rettenthetetlen lovagjainak történetét. Artúr itt egy bizonyos Lucius Artorius Castus nevű római kapitánnyal azonos, akinek utolsó küldetését láthatjuk e nagyszabású moziban, amiben azért megvan az összes kötelező “kellék”, Merlin, Galahad, Guinevre és Lancelot, viszont a megszokottnál kevesebb misztikus hókuszpókusszal, ám lényegesen több, igen véres csatajelenettel. Még ennél is nagyobb szabású történelmi dráma viszont Terrence Malick Az új világ (Viasat3, 21.20) című eposza, melyben nem kevesebbet, mint Amerika fehérek általi „megteremtését” meséli el Pocahontas indián hercegnő igaz történetét felhasználva.

Vasárnap aztán lesz minden, Szabadság, szerelem (m1, 21.40), Testvérek (m1, 23.35), Elcserélt életek (TV2, 22.30), a tegnapi új helyett egy Más világ (Story4, 22.05)… Az első a magyar vízilabdacsapatnak az 1956-os melbourne-i olimpián a szovjetekkel vívott botrányos meccsét dolgozza fel, sajátos szemszögből és sajátos értelmezésben, míg a második két tökéletesen eltérő jellemű testvér sorsát követve moralizál a háború vitathatatlan szörnyűségén. A harmadik Clint Eastwood gyermekrablásos „bűnüldözés-kritikai nagyesszéje”, a Más világban viszont éppen a gyermekek mentik meg a felnőtteket az őrülettől. A Szellemkutya (film3, 23.20), Jim Jarmusch és Forest Whitaker kultikus szamurájfilmje lesz a pont a hét végén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top