Szabadidő

Ezért ugyanolyan Jason Statham minden filmje

Imádnivaló fazon, de valljuk be, a filmjei olyanok, mintha egy számítógép lökte volna ki őket magából néhány klisé random összekeverése után. A Harcban élve című legújabb Stath-mozi kapcsán bemutatjuk, hogyan áll össze egy tipikus Jason Statham-mozi.

Egy bűnöző elvekkel

Jason Stathamet sosem fogod látni újságírót, orvost vagy ügyvédet játszani. Ő mindig alvilági körökben mozog, de legyen akár sofőr, tolvaj vagy bérgyilkos, neki mindig elvei vannak, ami morálisan a hasonszőrű társai fölé helyezi őt.

A mindig ugyanolyan borosta

Oké, a „frizura” evidens, nyilván ilyen adottságokból ezt lehet kihozni, de az hogy van, hogy Statham szinte összes filmjében pont ugyanolyan a borostája, bármilyen hosszú időt ölel fel a történet? Ha sosem látjuk frissen borotváltan, akkor hogy a fenébe nem nő a borostából szakáll? Ennél fontosabb kérdéssel ma biztosan nem találkozhatsz.

Megnézem
Összes kép (1)

Minden nőt megkap

Játsszon bármennyire antipatikus fazont, garantálható, hogy Statham sármjának egyetlen nő sem bír ellenállni. A vonzerejére jellemző, hogy a Kolibri-kódban még egy apácát is szexuális bűnökre csábít. Ha pedig véletlenül nem fekszik le a filmje legszebb nőjével (mint ahogy az JLo-val történt a Parkerben), akkor ez a mozi legnagyobb csavarját jelenti, de persze ilyenkor is jellemző, hogy a dolgot Stath jegelte – mert hűséges típus –, a nő benne lett volna az etyepetyében.

A poszter: Stath és egy pisztoly

Egy Jason Statham-film poszterét nem kell túlspilázni. Két dolog kell hozzá: a szúrósan néző Jason Statham, meg egy pisztoly a kezébe. Ennyi.

Megnézem
Összes kép (1)

A főellenség kit érdekel?

Próbáld meg felidézni magadban bármelyik Jason Statham-mozi főgenyójának képét! Ugye nem olyan könnyű? A Stath-filmek magáról Stathről szólnak, a többiek többnyire csak statiszták ebben a játszmában. A filmbéli főellenfelek bármikor felcserélhetők egymással, és az mindig a történet elejétől kezdve világos, hogy Stath ellen esélyük sincs.

Az ő kezében egy autó is halálos fegyver

Nincs ember, aki Stathnél agresszívebben vezetne. Bármin feltalálja magát, nála talán csak James Bond próbált már többfajta járművet vezetni. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy a Stathnél gyorsabban senki nem vezet, és a fizika törvényei is bármikor legyőzhetők, ha ő ül a volán mögött.

A bosszú

Statham figuráinak motivációján sosem kell túl sokat gondolkodni a forgatókönyvíróknak. Mivel Stath mindig alvilági ügyekben mesterkedik, előbb-utóbb egy társa/főnöke/megbízója megpróbálja átvágni őt. Rosszabb esetben valamelyik családtagja is megszívja a dolgot, de hősünk megbízhatóan mindig bosszút áll.

Ezért ugyanolyan Jason Statham minden filmje

A bunyó öltönyben vagy meztelen felsőtesttel az igazi

Ahogy autóvezetés közben, úgy bunyózáskor sem vonatkoznak Stathre a fizika törvényei. Legfőbb fegyvere az ökle, és általában kétféle szerelésben áll le harcolni: fekete öltönyben, vagy félmeztelenül, a tökéletesen kidolgozott izomzatával villogva. Időnként bekap egy-egy nagyobb ütést, kiköp egy kis vért, ám ezután az ellenfeleknek garantált a kampec.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top