Szabadidő

Tombol a szerelem: ezeket a filmeket nézzétek Valentin-napon a moziban!

Itt a Valentin nap, a mozi-vacsi randik pedig sosem mennek ki a divatból. De melyik filmet válasszuk? Az NLC megnézett minden szóba jöhető romantikus mozifilmet, körzővel és vonalzóval mérte a bennük rejlő romantikát, és szigorúan tudományos alapon ajánl.

Végtelen szerelem

1981-ben egyszer már elkészítették ezt a Rómeó és Júlia-parafrázist a fiatal Brooke Shields főszereplésével, és oltári nagyot bukott. Ezúttal a hangvétel erősen Hallmark Channel-es, a tiltott szerelmek (gazdag apuka védi kislányát a csóró, de jóképű fiútól) összes kötelező fordulata felsorakozik, és leginkább azoknak szól, akik soha nem láttak még egyetlen romantikus filmet sem. Film az első szerelemről az első szerelmet átélőknek.
Romantikamérő: 10/10 tinédzsereknek, mindenki másnál kiakad.
Mérges lesz rám a pasim, ha erre cipelem el? Szakítóok.
Bónusz: A Magic Mike-ból ismert főszereplő, Alex Pettyfer nem csak a tinilányok kedvence lehet.

Megdönteni Hajnal Tímeát

A Megdönteni Hajnal Tímeát úgy romantikus film, ahogy például Ben Stiller filmjei (Agyő, nagy Ő!, Derült égből Polly) azok: minden romantikus percre jut legalább egy enyhén ízléstelen (levizelés, spermás zsepik…) poén, de ezek tényleg viccesek, jól időzítettek és szórakoztatóak, és végső soron úgyis az a lényeg, hogy összejön-e a sztármodell Hajnal Tímea (Osvárt Andrea) a volt gimis osztálytársával?
Romantikamérő: 3/10
Mérges lesz rám a pasim, ha erre cipelem el? Könnyen lehet, hogy még nálad is jobban fog szórakozni.
Bónusz:  Végre egy magyar közönségfilm, aminek a filmzenéje se gagyi.

Téli mese

A mesébe oltott romantikának nagy hagyományai vannak, és ha jól csinálják, a végeredmény tud nagyon szívhez szóló lenni (pl. Csillagpor, A herceg menyasszonya…). Colin Farrell és a Downton Abbey-ből importált Jessica Brown Findlay főszereplésével most egy igazán szívhez szóló mese született a mindennapi csodákról és az angyalok és démonok játszmáiról, amiben még némi időutazás is helyet kapott, csak hogy még zavarosabb legyen a kép. A túlságosan szánkba rágott tanulságok kissé zavaróak, de ha nem is lesz belőle klasszikus, a vasárnap délutáni filmezős elvárásainkat csont nélkül hozza.
Romantikamérő: 8/10
Mérges lesz rám a pasim, ha erre cipelem el? Az angyalos/démonos fantasyrészek miatt nem lesz harag.
Bónusz: Will Smith mint Lucifer. Igen, jól olvastad.

Nyárutó

A melodráma már jó ideje kiment a divatból, pedig a háziasszonyos romantika ízléses tálalásban kifejezetten izgalmas is tudott lenni. A Nyárutó kifejezetten divatjamúlt, régi sulis mozi a csendesen kibontakozó szenvedélyről, ahol az egyedülálló anya (Kate Winslet) beleszeret az őt és kisfiát elraboló szökött fegyencbe (Josh Brolin), akivel egy felejthetetlen hosszú hétvégét töltenek el a házukban. A végkifejlet ugyan kiszámítható, de ebben a filmben a hangsúly úgyis az apró érzelmi rezdüléseken, a kiváló színészeken és az elkapott pillantásokon van.
Romantikamérő: 9/10
Mérges lesz rám a pasim, ha erre cipelem el? Ha utána Kate Winslethez hasonlóan sütsz vele otthon egy almás pitét, talán megbocsát.
Bónusz:  A filmben feltűnik rendőrként a Dawson és haverok régen látott Dawsonja, azaz James Van Der Beek.

A nő

Aki a romantika fogalmáról le tudja hámozni a nagyrészt tinédzserkorban rárakódó giccsrétegeket, és valóban a szerelem igazi természetét akarja látni egy filmben, az feltétlenül A nővel próbálkozzon. Első ránézésre a film csak egy beteg kapcsolat története: egy fickó beleszeret a saját számítógépének hiperintelligens, érzékeny operációs rendszerébe. Meglepő módon sci-fi maszlag helyett egy izgalmas eszmefuttatást kapunk arról, hogy mi is a szerelem valójában, és miért segíti, illetve teszi nyűggé az életünket, ráadásul mindezt pompás színészek (Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara…) tolmácsolásában.
Romantikamérő: 10/10
Mérges lesz rám a pasim, ha erre cipelem el? Mivel a szerelem témakörét pasiszemmel járja körbe, nem lesz itt para.
Bónusz: Idegesítő, hogy Scarlett Johansson még akkor is pokolian jó nő, ha csak a hangja hallható egy filmben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top