Szabadidő

Las Vegasban is van magyar disznótoros

Persze, tudom én, hogy magyarok mindenhol vannak a világon. Ennek ellenére meglepett a Tibi csoki fotója egy Las Vegas-i kisbolt polcán, pláne, hogy az üzlet honlapja szerint még disznótorost is árulnak.

A magyar lekvár a kedvenc

Magyar ételek a világban:
Kakasherétől a máglyarakásig – Helló, Buzzfeed, itt a mi listánk!
Egyél kürtőskalácsot és lángost Cambridge-ben
Ehet-e Túró Rudit a londoni magyar?

A testvérem magyar-amerikai esküvőjéhez kerestem ötleteket, amikor véletlenül megláttam ennek a Las Vegas-i boltnak a fotóját, az egyik polcon egy óriási Tibi csokis dobozzal. Kíváncsiságból megnyitottam az oldalt, ahol dicsérték a bolt kínálatát, és még néhány újabb fotót is mellékeltek róla. Ezeket elnézve, pont olyannak látom, mint egy jól felszerelt itthoni kis ABC-t. Szalámik, gyulai kolbász, savanyúságok vannak a polcokon, és a honlapra kattintva még az is kiderült, hogy a túrós csuszához valók sem hiányoznak, ez pedig – ahogy a testvérem mondta – nagy szó, mivel az Egyesült Államokban vagy Angliában nem lehet a nálunk ismert tehéntúrót kapni, illetve, amit ők túróként ismernek, annak semmi köze a magyarhoz.

Kiderítettem azt is, hogy nemcsak a kint élő magyarok vásárolnak a Las Vegas-i közértben, ezért a boltban egy kis sarokban tartanak magyar szakácskönyveket angol nyelven, illetve szótárt is, ha valakinek arra lenne szüksége.

Megnézem
Összes kép (1)

50 fokban disznótoros

A Budapest Deli/Hungarian Market honlapja szerint pedig a képeken látható kínálat csak a felszín. Lehet rendelni igazi disznótorost, vagy malacpofát, bár az előbbi nekem elsőre kicsit furcsának tűnt (mivel Las Vegasban nyaranta 50 fokos hőség van), de ha valaki kint él, és már nagyon vágyik rá, nyilván nem a hőmérséklet számít. A szilva- és a baracklekvárból pedig azt ajánlják a vásárlóknak, hogy egyből vegyenek nagyobb mennyiséget, mert amint megkóstolják, csak ezekkel fogják készíteni a süteményt.

A testvérem szerint ugyan már számos helyen rátalált magyar termékeket áruló üzletre, de azzal ő is egyetértett, hogy a Budapest Hungarian Market kínálata egyike a legjobbaknak azok közül, amikkel eddig találkozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top