Szabadidő

332 kerekes széket vásárolt egy kisfiú

Vallom, amíg csak lehet, a gyerek maradjon gyerek: játsszon, rosszalkodjon, minden mást hagyjon csak a felnőttekre. A most 11 éves kisfiú, Zack Francom azonban nem kér ebből, limonádét árul, hogy a befolyt összegből tolószékre gyűjtsön másoknak. Eddig 332 darab kerekes székre gyűlt össze a pénz.

“Sok tolószékes embert ismerek, és nagyon elszomorít, ha valakinek nincs. Az az ember nem tud mozogni, és senkit nem érdekel, hogy nekik nincs” – nyilatkozta a kisfiú, aki a limonádét 50 centért, a 2 darab sütit pedig 1 dollárért – kb. 220 forintért – árulja a házuk előtt.

332 kerekesszéket vásárolt egy kisfiú
Az ötlet onnan indult, hogy Zack iskolájában gyűjtést indítottak, minden osztálynak 86 dollárt kellett összegyűjtenie, amiből aztán kerekes székeket vásárolnak azoknak, akiknek erre nem telik. Zack pedig továbbgondolta a dolgot, és megálmodott egy sokkal jobb ötletet, saját jótékonysági kezdeményezésben fogott: keksz- és limonádébizniszbe kezdett.
 
Megálmodta, hogy limonádét és kekszet fog árulni az út szélén, a befolyt összeget pedig egy egyházi szervezetnek ajánlja fel, ahol 55 országba gyűjtenek tolószékeket. Guatemalában például egy egész évet kellene dolgozni azért, hogy a rászoruló tolószékhez juthasson. A kisfiú eltökélt, egyre nagyobb keretekben gondolkodik, minél több gyereket szeretne bevonni a kezdeményezésbe: “Az álmom az, hogy egyszer majd körberepüljem a földet, és átadhassam a tolószékeket.”
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top