Szabadidő

Oscar-favorittól az új Tarantinóig – Ezeket nézed majd 2015-ben

Mindenki tudja, hogy jön a Szürke ötven árnyalata, befejeződik az Éhezők viadala, jönnek a Minyonok, visszatér James Bond és Ethan Hunt, folytatódik a Bosszúállók, és újra indul a Star Wars, de ezeken felül mi lesz még 2015-ben a mozikban? Íme.

A mindenség elmélete

Bemutató: január
Stephen Hawking kapcsán nemcsak a betegsége, a tudományos elméletei és az általa írt könyvek az érdekesek, hanem a házassága is. Pontosan erről szól A mindenség elmélete című mozi, ami megmutatja, milyen volt a zseni élete fiatalon, és hogyan ismerkedett meg élete szerelmével, Jane-nel. Szem nem maradhat szárazon.

Kingsman – A titkos szolgálat

Bemutató: február
Elképzelted már valaha Colin Firth-t James Bondként? Ez most sem jött teljesen össze, viszont a Kingsman főszerepében egy kőkemény és szuperelegáns brit titkos ügynököt alakít, aki egy szuperprofi titkosszolgálat embereként próbál beépíteni egy fiatal tehetséget a szervezetbe, és természetesen megmenteni a világot. Az előzetes annyira cool, hogy arra nincsenek szavak.

Kódjátszma

Bemutató: február
Benedict Cumberbatch alakítja Alan Turingot, a fura tudóst, aki a II. világháború idején feltörte a németek szupertitkos kódját, az Enigmát, és szakértők szerint ezzel legalább egy évvel rövidítette le a háborút. Nem mellesleg meleg volt egy olyan korszakban, amikor ez még a törvény szemében bűnnek számított. Abszolút Oscar-esélyes dráma, ami nemcsak izgalmas, hanem szenvedélyes is. Bónusz: Keira Knightley.

A tenger szívében

Bemutató: március
Chris Hemsworth szuperhősből tengeri kalandorrá válik egy igaz történeten alapuló filmben. Az 1820-as években egy hajót darabokra zúz egy nagy fehér bálna (igen, a jó öreg Moby Dick), a legénység pedig hosszú időn át hánykolódik a tengeren a túlélésért küzdve.

Hamupipőke

Bemutató: március
Mostanság nagy divat a klasszikus tündérmesék élő szereplős változatainak (Demóna, Hófehér és a vadász…) elkészítése, és ezt a sorsot Hamupipőke sem kerülhette el. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ártatlan lánynál sokkal izgalmasabbak a mellékszereplők, például a gonosz mostohát alakító Cate Blanchett vagy a tündérkeresztanyát játszó Helena Bonham Carter.

Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel

Bemutató: március
A nyugdíjas brit színészek Expendables-e, vagyis a Keleti nyugalom – Marigold Hotel hatalmas sikert aratott, így most jöhet a folytatás. Minden kedvenc visszatér, sőt a csapat kiegészül egy Richard Gere játszotta amerikaival, akire még mindig nehéz úgy gondolnom, mint aki egy nyugdíjasotthon lakója. Esküvő is lesz, és a film látványosabb lett elődjénél, ugyanis több pénz volt rá.

Ex Machina

Bemutató: április
Érző gépekről már számos film készült, de olyan mesterséges intelligenciákról, melyeknek szexualitásuk is van, már kevésbé. Az Ex Machinában egy tudós invitál a házába egy férfit, hogy rajta tesztelje pár napon át találmányát, csakhogy ez a találkozás komoly bajokat okoz. A főszerepben az egyik legizgalmasabb fiatal színésznő, Alicia Vikander.

Halálos iramban 7.

Bemutató: április
A film, aminek már tavaly nyáron be kellett volna futnia, csakhogy Paul Walker tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála borította a terveket. Az újragondolt változatban a fiúk ismét magasról tojnak a gravitációra, és lehetetlenebbnél lehetetlenebb akciójelenetekben csillogatják izmaikat és persze a menő verdáikat. A sztori úgyse számít, igaz?

Tökéletes hang 2.

Bemutató: május
Az a capellás csajok, vagyis a Bellák visszatérnek, hogy ezúttal egy még kattantabb kalandban egyenesen az a capella világbajnoki címért küzdjenek. Az előzetes meggyőző, ráadásul ez lesz Elizabeth Banks színésznő rendezői bemutatkozása, szóval igazi csajos őrület várható a szupercuki Anna Kendrick főszereplésével.

Távol a tébolyult tömegtől

Bemutató: június
Thomas Hardy klasszikus szerelmes regényét egyszer már feldolgozták, de az már több évtizede történt. Ezúttal Carey Mulligan (A nagy Gatsby) az, akinek három férfi közt kell őrlődnie, és biztos vagyok abban, hogy az év leglíraibb képeit és legintimebb pillanatait bemutató filmet köszönthetjük általa.

Holnapolisz

Bemutató: május
Az év egyik legtitokzatosabb filmjének ígérkezik George Clooney projektje, ami egy fiatal lányról szól, aki egy titkos világba kap betekintést. Az okosok azt mondják, ez lesz az új Harmadik típusú találkozások. A rendező a Mission: Impossible IV-et jegyző Brad Bird, bónuszként pedig dr. House, azaz Hugh Laurie is visszatér.

The Hateful Eight

Bemutató: az év végén 
Quentin Tarantino nagyon élvezhette a Django elszabadult forgatását, mert ismét visszatért a western műfajhoz. Új filmjéről csupán annyit tudni, hogy nyolc vadidegen találkozik benne egy hóvihar idején, ahol menedéket keresnek, és hamarosan kiderül, hogy egy gyilkos titok köti össze őket.

A cikk bevezetőjében említett filmek közül a Szürke ötven árnyalatát februárban, a Bosszúállók: Ultron korát májusban, a Minyonokat júliusban, a Spectre című új James Bond-mozit novemberben, a Mission: Impossible ötödik részét és az új Star Warsot pedig decemberben láthatják a magyar nézők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top