Szabadidő

Így fogunk tévét nézni a jövőben – videó

Las Vegasban dübörög a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai szakvására, ahol minden évben bemutatják a legújabb fejlesztéseket. Az alábbi videón bárki megnézheti, hogy fog kinézni a háromdimenziós tévézés.

A londoni székhelyű Kino-mo nevű cég  az idei Consumer Electronics Show (CES) keretében mutatta be a lejjebb látható, Hypervsn nevű megoldást, amely levegőben lebegő, háromdimenziós, holografikus mozgóképek megjelenítésére alkalmas. Bár elsősorban látványos reklámmegoldásokhoz lehet jó választás, a bemutató alapján könnyen elképzelhető, hogy milyen lenne például egy Forma-1-es autóverseny közvetítése hasonló technológiával.

Igaz, arról egyelőre nincs információ, hogy a Hypervsn képes lenne-e ilyen módon megjeleníteni egy sima tévés közvetítést, de ez alighanem csak idő kérdése.

Azt mindenesetre jól szemlélteti a videó, hogy a 3D-technológiában még komoly tartalékok rejtőznek, így valószínű, hogy a közeli jövő még ennél is látványosabb megoldásokat tartogat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top