Szabadidő

Rendőrt hívtak a temető mellett lövöldöző vadászokra Abonyban

Évtizedek óta panaszkodnak a helyiek, de nincs megoldás.

Rendőrt hívott szombaton az abonyi vadászokra egy idős, kerekesszékes férfi, aki szerint a vadászok napok óta olyan „esztelenül lövöldöztek”, hogy nem mert bemenni a temetőbe – közölte a MiAbonyunk.hu

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Borsnak megerősítette a hírt. Elmondásuk szerint a bejelentést ellenőrizték, és megállapították, hogy a temető mögötti területen lévő napraforgótáblában vadászat folyt a szabályok betartásával, így nem indítottak eljárást.

Lőrinczi László, az Abonyi Újvilág Vadásztársaság elnöke a lapnak azt mondta: balkáni gerlékre vadásztak, akik képesek százszázalékosan elpusztítani a terményt, ha a vadászok nem tesznek semmit. „Mindent jogszerűen csináltunk, a hanggal sajnos nem tudunk mit kezdeni” – mondta, majd hozzátette, hogy az ő hozzátartozói is a temetőben nyugszanak, ezért nagyon sajnálja a dolgot.

Abonyban régi ez az ellentét a vadászok és a temetőt látogatók között, mindeddig nem sikerült megoldást találni a problémára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top