Szabadidő

Egy vagyonba került a befogadott cica repülőútja, összedobták rá a pénzt

A külföldi kiküldetésen lévő nő befogadott egy utcai cicát, és összebarátkoztak. A bonyodalmak akkor kezdődtek, amikor haza kellett utaznia.

Amikor Carri-Anne Jane 2017 őszén Dubajba költözött egy munka miatt, álmában sem gondolta volna, hogy egy nagyon különleges csomaggal tér majd vissza Dél-Afrikába.

Amikor megérkezett a szállására, egy cica jelent meg a bejáratnál. A nő azt hitte, a macska éhes, ezért adott neki enni, ám a cica reakciója nagyon meglepte. Nem ennivalót kért – el sem fogadta a ételt –, hanem szeretett volna hozzábújni egy emberhez.

Leültem, és mutattam neki az ételt, erre ő beleugrott az ölembe, összegömbölyödött, és dorombolni kezdett

– mondta Jane.

A cica pihenés közben (Fotó: GoGetFounding/Carri Anne Jane)

Ilyen első találkozás után nem csoda, hogy hamar egymásra találtak, és napi szokássá vált, hogy a cica egy barátságos nyávogással üdvözölte a munkából hazatérő gazdáját.

Észrevették, hogy a macska oldalán egy szív alakú folt van, Jane pedig meglepődött, mennyire tükrözi a cica külsője a csupa szív természetét.

A szív alakú folt (Fotó: GoGetFounding/Carri Anne Jane)

Az idill azonban csak néhány hónapig tartott, ugyanis Jane-nek hamarosan haza kellett utaznia Dél-Afrikába. Azt viszont biztosan tudta, hogy a Braveheart névre keresztelt cicát magával viszi.

Ám nem olyan könnyű Dubajból Dél-Afrikába repülni, ha egy macska is van az emberrel: a kedvenc szállításáért 44 ezer dél-afrikai randot, azaz több mint 850 ezer forintot kért a légitársaság. Ezt az összeget azonban Jane nem engedhette meg magának.

Ezért egy közösségi finanszírozási kampányt indított, hogy összegyűjtse a pénzt. Ám még így is kevesebb mint a fele jött össze a szükséges összegnek, ezért Jane barátja eladta a biciklijét is, hogy ki tudják fizetni a cica utazási költségeit.

Jane és Braveheart (Fotó: GoGetFounding/Carri Anne Jane)

Bravehart végül 2018. március 1-jén Dél-Afrikába utazott Jane-nel. Az átállás nem volt könnyű, hiszen egy utcai macskának hirtelen gazdája lett, majd amikor kezdte megszokni a helyzetet, hirtelen új otthonba kellett költöznie. Mostanra azonban megbarátkozott a környezettel, Jane pedig azt mondja, minden fáradságot megért, hogy a cica vele maradhatott.

(The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top