Szabadidő

Vadcsapda sebezte meg a fiatal lányt és kutyáját

A vadászok szerint a csapda jogszerűen volt kihelyezve, és a rókák miatt van rá szükség.

Csúnyán megsérült egy lány keze, miután a megpróbálta kiszabadítani a kutyáját egy vadcsapdából. Az eset a Csongrád megyei Gyálaréten történt, amikor a töltésnél sétáltatta az állatot.

A tűzoltóknak és az állatorvosuknak köszönhetően a kutya megúszta egy infúzióval – számolt be a Bors.

Senkinek nem kívánom azt az érzést, amikor az isten háta mögött kétségbeesetten próbálja szétfeszíteni kutyája fejéről, lábáról az összecsapódott ölő csapdát, majd tehetetlenül nézi, amíg verődik, pánikol, sír és szenved a kedvence

– írta a fiatal nő a Facebookon.

Az Országos Magyar Vadászkamara szerint ha vadászterületen sétáltatjuk a kutyánkat, figyelembe kell venni, hogy ott csapdák is lehetnek. A mostani esetnél a kihelyezett csapda egy legális eszköz volt, amelyet szakszerűen helyeztek ki.

A helyszínen táblák is figyelmeztettek a veszélyre, pedig a jogszabály ezt nem írja elő. Ráadásul aki vadászterületen póráz nélkül sétáltatja kedvencét, szabálysértést követ el.

A vadászok szerint egy ilyen incidens mindenkinek rossz, főleg a kutyának és a gazdájának, de a vadászok sem akarnak kutyát fogni. A csapdákra egyébként a rókák miatt van szükség, amelyek éppen a kutyákra jelentenek veszélyt a veszettség miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top