Szabadidő

Március 15-i programok Budapesten

A korábbi években megszokott helyszíneken rendezik meg a központi állami ünnepségeket 2019. március 15-én is. A programokon a részvétel természetesen ingyenes, viszont aki autóval közlekedik, annak érdemes a megjelölt helyszínektől távolabb leparkolnia az útlezárások miatt.

Március 15-e 2019-ben péntekre esik, így miután kivettük részünket a nemzeti ünnep nyújtotta lehetőségekből, indulhatunk is egy pihentető vagy éppen sportos családi hétvégére, hiszen ez lesz az egyik hosszú hétvége a hét közül idén. Az ünnepen túli programokat persze mindenkinek magának kell megszerveznie – a hivatalos kínálattal kapcsolatban viszont mi is tudunk segíteni.

Állami programok március 15-én

Az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékező állami programok már reggel 9 órakor elkezdődnek amárcius 15-én  Parlament előtti Kossuth téren a nemzeti lobogó felvonásával. Innen aztán Huszármenet indul a Múzeumkertbe, ahol 10.30-kor kezdődik a hivatalos ünnepség. A Huszármenet útvonala: Kossuth tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Erzsébet tér–Károly körút–Múzeum körút.

Március 15-e kokárdával

Családi programok március 15-én

Akik az egész napot március 15-e jegyében szeretnék eltölteni a családdal, azoknak két helyszínen is van lehetőségük a gyerekkel együtt kikapcsolódni: a Múzeumkertben és a Budai várban is egészen este 6 óráig várják a családosokat.

Múzeumkert (13.00–18.00)

Itt a magyar hagyományok és népzene jegyében lehet eltölteni egy élménydús délutánt az ünnepség hivatalos része után, lesz ugyanis tánctanítás és több népzenei koncert, valamint kézműves foglalkozás és óránként tárlatvezetés is a Nemzeti Múzeumban. A vásári forgatagban természetesen magyar termékekből készült finomságokat is lehet kóstolni.

Budai Vár (9.00–18.00)

Itt pedig már reggeltől lehet élvezni a hagyományos magyar népzenét, a tájjellegű hazai finomságok ízeit és a játékos programokat. A vásárban magyar vizslákat is lehet majd örökbe fogadni, míg az Országos Levéltárban egy kalandos időutazáson vehetünk részt, a Hadtörténeti Intézetben pedig forradalmi forgatagba csöppenhetünk. A koncertek és a gyerekprogramok később a Várkert Bazárban folytatódnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top