Szabadidő

Erről a 22 filmről és sorozatról szól majd a nyarad

Tarantino, kis kedvencek, szolgálólányos mesék, magyarországi horror, aligátoros kalandok, Nicole Kidman-es hazugságok Meryl Streeppel, Agatha Christie-be oltott Adam Sandler és még annyi minden más. Ezek a sorozatok és filmek várnak arra, hogy megnézzük őket idén nyáron.

Black Mirror – 5. évad

Premier: június 5. (Netflix)

Miután a Bandersnatch című epizóddal kaptunk egy Black Mirror-különkiadást karácsonykor, Charlie Brooker mostanáig várt azzal, hogy jövőbe mutató sorozatából újabb adagot adjon nekünk. Az új évad abból a szempontból mindenképp meglepő, hogy összesen három epizódból áll, és még egy olyan gigasztár is szerepet vállalt benne, mint Miley Cyrus. Jó eséllyel ismét eldobjuk majd az agyunkat.

Rocketman

Premier: június 6.

A tavalyi év legnagyobb meglepetéssikerét kétségtelenül a Bohém rapszódia szállította, ami úgy keresett egy rakás pénzt és nyert egy csomó díjat, hogy közben még csak jó sem volt. A Cannes-ban már bemutatott, Elton John karrierjének korai éveit bemutató Rocketman állítólag jó lett, így már csak az a kérdés, mit kezd vele a közönség, és „hallgatják”-e majd annyian a Crocodile Rockot, mint tavaly a We Will Rock You-t. Taron Egerton mindenesetre elég meggyőző Sir Elton szerepében.

A szolgálólány meséje – 3. évad

Premier: június 6. (HBO GO)

2017 meglepetéssikere annak idején óriásit robbant, sőt komoly társadalmi vitát tudott elindítani, csakhogy Margaret Atwood csupán egyetlen regényt írt, és az alapanyag hiánya már rendesen meglátszott a folytatáson. Mondjuk ki: csalódást okozott. Innen már nehéz lesz visszajönni, de ne írjuk le teljesen a sorozatot, egy esélyt talán még megérdemel.

Hatalmas kis hazugságok – 2. évad

Premier: június 10. (HBO GO)

Az első évad még regényadaptáció volt, és mivel a könyvnek nem jelent meg folytatása, valószínűnek tűnt, hogy a sorozat sem folytatódik majd. Aztán kiderült, hogy mégis, ráadásul megszerezték hozzá Meryl Streepet, aki Nicole Kidman anyósát alakítja majd, és azért érkezik a városba, hogy kiderítse, mi történt a fiával. A trailer alapján úgy tűnik, hogy ezúttal az kerül középpontba, vajon lebuknak-e a lányok a gyilkosság után.

Too Old to Die Young

Premier: június 14. (Amazon Prime)

Nicolas Winding Refn, a Pusher-trilógia és a Drive alkotója a tévésorozatok felé vette az irányt. Tízrészes sorozatából – melynek állítólag minden epizódja nagyjátékfilmnyi hosszúságú lesz – eddig kettőt láthatott a közönség Cannes-ban, és a leírások alapján egy noiros hangulatú, a természetfelettivel is foglalkozó horror-thriller várható sok neonfénnyel, pálmafákkal és az éjszakai alvilág minden mocskával és rémületével. A főszerepben a Whiplashből ismert Miles Tellert láthatjuk.

Murder Mystery

Premier: június 14. (Netflix)

Mióta Adam Sandler áttette a székhelyét a mozikból a Netflixre, fájdalmasan keveset írtunk róla, pedig ő továbbra is aktívan dolgozik. Ennek legújabb bizonyítéka a Murder Mystery, ami egy Adam Sandler-vígjátékba oltott Agatha Christie-krimi, és amiben nem más, mint a nagy Jennifer Aniston csatlakozott ismét a mesterhez (korábban már játszottak együtt), hogy néhány vad poénnal röhögtessenek mindenkit, aki vevő az efféle humorra. Hosszú idő után egy Sandler-film, amit kíváncsian várunk.

Eufória

Premier: június 17. (HBO GO)

Bármilyen hihetetlen, de az HBO történetében még nem volt olyan sorozat, ami gimnazistákról és részben gimnazistáknak szól, de a konkurens Netflix sikere a 13 okom volttal valószínűleg elgondolkodtatta őket. A felejthetetlen nyári élményekről, szerelemről, csalódásokról és a drogra való rászokásról/drogról való leszokásról szóló sorozatukhoz ráadásul megszerezték Amerika egyik legnagyobb tinisztárját, a hiperkarizmatikus Zendayát, a képi világon pedig egy magyar operatőr, Rév Marcell is dolgozott.

City on a Hill

Premier: június 17. (HBO GO)

Ha egy sorozat Bostonról szól, szinte elkerülhetetlen, hogy ne ügyeskedjen körülötte Ben Affleck és Matt Damon, ám ezúttal a két sztár csak producerként vett részt a munkában. A széria első ránézésre az Aki legyőzte Al Caponét stílusát idézi: azt meséli el, hogy a kilencvenes évek elején egy ügyész és egy korrupt ex-FBI-os hogyan gyűrik maguk alá a helyi maffiát, megtisztítván a várost a mocsoktól. A főszerepben Kevin Bacon, akit mindig öröm újra látni.

Csekély esély

Premier: június 20.

A laza hipszter újságíró összefut a gyerekkori babysitterével, aki közben politikus lett, és most arra is esélyes, hogy ő legyen az Egyesült Államok következő elnöke. Születhet szerelem két, látszólag egyáltalán nem összeillő ember között? A film a Sztárom a párom módjára, bár kissé vaskosabb poénokkal járja körbe a témát, a főszerepben Charlize Theronnal és Seth Rogennel.

Toy Story 4.

Premier: június 20.

A harmadik rész annyira kereken fejezte be Woody, Buzz és a többiek történetét, hogy eszünkbe nem jutott volna egy újabb Toy Story-folytatás, de ezek szerint a Pixarnál másképp gondolkodnak. Az új sztori az elveszett, gazdátlan és a gyerekek által csinált játékok témáját járja körül, és időnként már-már horrorba hajlik, de a lényeg az, hogy száz százalékig Toy Story, és ez már bőven elég a boldogságunkhoz.

Yesterday

Premier: június 27.

Beatles-musicalekből sosem volt hiány (az Across the Universe például zseniálisan sikerült), de az Igazából szerelem alkotója, Richard Curtis és a Trainspotting rendezője, Danny Boyle ezúttal egy zenés romkomot álmodtak meg egy olyan világról, amiben egyszer csak mindenki elfelejti, hogy létezett a Beatles, és csupán egyetlen ember – pont egy zenész – emlékszik az együttesre. E tudással a birtokában pedig természetesen meg sem áll a világhírig. Bű és báj.

A legharsányabb hang

Premier: július 1. (HBO GO)

Itt volt már az ideje, hogy a Harvey Weinstein botránya kapcsán napvilágot látott szexuális zaklatási ügyek valamelyikéről film vagy sorozat készüljön, és ehhez nem is találhattak volna jobb alanyt a Fox News gurujánál, Roger Ailesnél. Vele (Russell Crowe alakítja őt felismerhetetlenre maszkírozva) két legyet ütnek egy csapásra: egyszerre tudják bemutatni a hírcsatorna hazugsággyárszerű működését, valamint azt, hogy ebben a közegben egy beteg és perverz figura milyen sokáig volt képes hatalmon maradni.

Stranger Things 3. évad

Premier: július 4. (Netflix)

Ami az HBO-nak a Trónok harca, az a Netflixnek a Stranger Things: egy sorozat, amire mindenki kíváncsi. A harmadik évad sztoriját még lakat alatt őrzik, de az eddig napvilágot látott képsorokból az már kiderült, hogy a sztori a nyári szünet alatt játszódik majd, és fontos szerepet kap majd benne a nyári munka, a strand, egy pláza és egy vidámpark is, Eleven figuráján keresztül pedig újra gonosz erők leselkednek majd a bringás bandára.

A kis kedvencek titkos élete 2

Premier: július 4.

Ezt most nem fogom cifrázni. Újabb szuper cuki állatos kaland, amelynek már az előzetese is miniorgazmust jelent az állatbarátoknak.

Pókember: Idegenben

Premier: július 4.

Bár szinte mindenki azt hitte, hogy a Bosszúállók: Végjáték zárja a Marvel harmadik fázisát, de nem így történt: az új Pókember film lesz a hivatalos lezárás, melyben Peter Parker és osztálytársai átruccannak Európába kirándulni, ami lehetőséget ad arra, hogy emberünk ezúttal ne a jól ismert felhőkarcolók között ugrándozzon. Új szereplőként Jake Gyllenhaal tűnik fel a színen, és ez mindig jó jel.

Préda

Premier: július 11.

Mikor nézzünk aligátoros B-horrort, ha nem a nyári hőségben, egy vödörnyi popcorn és egy liter jéghideg kóla társaságában? Egy fiatal nő próbálja kimenteni az apját egy hurrikán miatt süllyedő házból Floridában, csakhogy a mentőakciót néhány farkaséhes és éles fogú aligátor zavarja meg, akik nem elégednek meg a hűtő tartalmával.

Fehér éjszakák

Premier: július 18.

Aki látta az Örökség című horrort, nyilván úgy várja a rendezője, Ari Aster új rémisztgetését, mint egy falat kenyeret. Aster új filmjét ráadásul Magyarországon forgatta (ezúttal Svédországot alakítjuk). A sztori szerint fiatalok egy csoportja ugrik át egy afféle természetet és nyarat ünneplő hippifesztiválra, de ami eleinte népszokásnak tűnik, arról kiderül, hogy egy furcsa szekta bizarr szertartása, és a hőseink élete is veszélybe kerül. Ha csak feleannyira lesz jó, mint az Örökség, kellemes nyári rettegésre nyílik majd alkalmunk.

Az oroszlánkirály

Premier: július 18.

A Disney klasszikusainak újrázásait általában élő szereplős remake-eknek nevezzük, de mit mondjunk Az oroszlánkirályra, ami tényleg úgy néz ki, mintha élő állatokkal vették volna fel, miközben tudjuk, hogy 100 százalékban digitálisan készült állatvilágot láthatunk? Jon Favreau filmje a nyár egyik biztos befutója, és majd a moziban kiderül, hogy csupán technikai bravúrt látunk, vagy a film maga is bravúros.

Halálos iramban: Hobbs & Shaw

Premier: augusztus 1.

Halálos iramban film Vin Diesel nélkül? Ide nekem azonnal! Ez a franchise részről részre növeli a hülyeségfaktort, és mostanra jutottak el odáig, hogy az Idris Elba által játszott főgonosz gyakorlatilag szuperképességekkel bír, de hol vagyunk már attól, hogy bármin meglepődjünk? Az mindenesetre jó hír, hogy pont a Halálos iramban két legmenőbb arca, Dwayne Johnson és Jason Statham kapott saját spin-offot.

Volt egyszer egy Hollywood

Premier: augusztus 8.

Cannes-ban már lement Tarantino háromórás opusának premierje, de nekünk még kis híján három hónapot kell várnunk rá. A mester bevallása szerint ez a filmje áll eddig a legközelebb a Ponyvaregényhez, és a sztorija mindössze három nap leforgása alatt játszódik 1969 Hollywoodjában, amelyből olyan történeteket ismerhetünk meg, amelyeknek látszólag semmi közük egymáshoz, aztán kiderül, hogy mégis. A sztárok listáját túl hosszú lenne felsorolni, ezért csak annyit írunk, hogy Leonardo DiCaprio, Brad Pitt és Margot Robbie.

The Terror 2. évad

Premier: augusztus 13. (AMC)

A Terror egy antológiasorozat, szóval senki ne várja, hogy ezúttal visszatérjünk a sarkvidéki őrület bekattanó hajósaihoz, ez most valami teljesen más lesz, de az biztos, hogy maradunk a horror műfajánál. A széria új showrunnereket kapott, ami nem mindig jelent jót, mindenesetre a koncepció ígéretes: a II. világháború után játszódó történetben az Amerikába jövő japán bevándorlókat fenyegeti egy rejtélyes kísértet.

Jó srácok

Premier: augusztus 15.

Emlékeztek a Superbad című Jonah Hill-vígjátékra? Abban gimisek kerültek mindenféle bizarr, alkohollal, droggal és szexszel kapcsolatos szituációba. A Jó srácokban nagyjából ugyanez történik, csakhogy ezúttal a főszereplők csupán hatodikosok. Kedvesen közönséges és vulgáris film a betépős vígjátékok nagymesterétől, Seth Rogentől három jó srácról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top