Szabadidő

Félmillió forintba kerül, és nem viheted ki a szabadba, mi az?

Minimum az emberi hülyeség legújabb szimbóluma, de nem kizárt, hogy a fogyasztó megtévesztésére is alkalmas lehet.

Lerántjuk a leplet a Louis Vuitton luxusmárka egyik legújabb termékéről: egy kifejezetten sziklamászók számára készült, övre erősíthető kis zsákról van szó. A szaknyelven ziazsáknak is nevezett eszköz lényege, hogy ebben tárolhatják a szikla- vagy falmászók a fehér színű magnézium-oxid-port, a magnéziát, amivel elkerülhetik, hogy a verejtéktől csúszóssá váljon a kezük mászás közben – írja az Index.

Alapvetően egy faék egyszerűségű, zárható tasakról van szó, amelynek lényege az lenne, hogy megóvja a benne lévő port az időjárás viszontagságaitól. Mint ilyen, egy hasonló termék tényleg szinte filléres tétel, egy hazánkban is jelen lévő nagy sportáruház kínálatában 1490 forintért már kaphatunk hasonlót, de a márkásabb, minőségi darabokért se kell 4000 forintnál többet fizetni.

Ehhez képest a Louis Vuitton fehér színű, természetesen a jellegzetes LV-mintázattal ellátott ziazsákjáért közel 1600 amerikai dollárt, vagyis nagyjából 450 ezer forintot kell fizetni. Aki azonban nem szeretné valami pórias bóvlival kiszúrni a saját szemét, 620 ezerért beszerezheti ugyanezt, csak fekete színben.

Félmilliós sziklamászó ziazsák, amit csak egy dologra nem lehet használni: sziklamászásra (Fotó: Louis Vuitton)

A csavar a történetben pedig most jön: a Louis Vuitton termékéhez járó leírás szerint a zsákot óvni kell a napfénytől és a nedvességtől, valamint arra is figyelni kell, hogy ne dörzsölődjön hozzá más, durva felületekhez – például egy szikla- vagy mászófalhoz.

Aki pedig igazán sok pénzt szeretne elkölteni teljesen feleslegesen, vásárolhat a fenti ziazsákot mintázó, de méretben nagyobb LV-hátizsákot is, amelyért több mint 800 ezer forintnak megfelelő dollárt kell kifizetni.

Nehéz erre mit mondani, mindenki húzza alá a vérmérsékletének megfelelőt: „A hülyének is megéri!”, „Kettőt kérek!”, „Drágább nincs?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top