Szabadidő

Nem zavarta az utasokat a kutyája, mégis le kellett szállnia a vonatról

Hiába mondták a kalauznak, hogy a mopsz nem zavarja őket, a jegyvizsgáló hajthatatlan volt.

Ágnes évek óta heti több alkalommal utazik Szegedről Budapestre vonattal, és vele tart kis termetű mopsz kutyája, Szofi is. Eddig senki sem szólt neki amiatt, hogy nincs a kutyán szájkosár.

Május végén viszont a kalauz emelt hangon kérte számon rajta, hogy miért nincs Szofin szájkosár. Azt mondta Ágnesnek, hogy azonnal tegye zárt hordozóba, különben megbünteti és leszállítja a vonatról – írja a Délmagyar.

A vita során állítólag a főkalauz azt vetette oda, hogy aki nem tartja be a szabályokat, utazzon kocsival, ne MÁV-val. A nő erre úgy felelt, hogy a kalauznak addig van munkája, amíg ő vonattal utazik. Ekkor elszakadt a cérna.

Kecskemétre érve a kalauz közölte: addig nem megy tovább a vonat, amíg a nő és a kutyája nem száll le. Az utasok kiálltak Ágnes mellett, mondták, hogy senkit sem zavar a kutya, de a kalauz hajthatatlan volt, így a nőnek le kellett szállnia. Jegyzőkönyv nem készült az esetről, hiába kérte Ágnes, így hivatalosan nincs nyoma az eljárásnak.

A MÁV egyelőre nem reagált az ügyre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top