Szabadidő

Magyarországra érkezett Starsky és Hutch

De mit keresnek itt?

Martin „Hutch” Hutchinson és kutyája, Starsky ezúttal Európa országait járja egy fekvőbiciklivel, hogy felhívják a figyelmet arra, hogyan segíthet a mindennapi tudatosság a környezet megmentésében.

Az ötvennyolc éves nyugállományú manchesteri tűzoltó szerdán délután érkezett meg társával az Encsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra, ahol Kovács Sándor tűzoltó ezredes, encsi katasztrófavédelmi kirendeltség-vezető és a szolgálatban lévő állomány fogadta – írja a Katasztrófavédelem Facebook oldalán.

Hutch tizenhárom éve járja a világot. Ökológiai küldetése során szemetet gyűjt az út mentén, szemétszedést szervez, iskolákban tart előadásokat, videófelvételeket oszt meg a világhálón, hogy szembesítse az embereket a műanyagszennyezés mértékével.

Az iskolai előadások során videókat mutat be, amelyekkel a diákokat szeretné ráébreszteni a társadalom által termelt műanyag hulladék mennyiségére és veszélyeire.

Kampányában harmincnégyezer kilométert gyalogolt le, huszonegy latin-amerikai országon keresztül. Hű kutyája, Starsky három éve csatlakozott hozzá Portugáliában, azóta együtt dolgoznak. A hosszú úton ott alszanak, ahol tudnak. Volt, hogy sátorban, rendőrállomáson, illetve kórházban töltötték az éjszakát. Ezúttal az encsi tűzoltók látják vendégül őket.

(Kiemelt kép: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top