Szabadidő

Sziget 2019: ezekért a koncertekért menj ki szerdán!

Az idei Sziget Fesztivál legnagyobb sztárja rögtön az első napon lép fel, de azért lesz még pár koncert, amit nem érdemes kihagyni. Programajánló a 2019-es Sziget Fesztivál első napjára.

Sziget 2019, 1. nap (augusztus 7., szerda):

Michael Kiwanuka

(Nagyszínpad, 17:45)

A soulos-funkos-folkos dalairól ismert brit énekes-dalszerző már kétszer mondta le az utolsó pillanatban a szigetes koncertjét, így vele kapcsolatban az egyik legnagyobb izgalom az lesz, hogy Michael Kiwanuka idén megérkezik-e a Hajógyári-szigetre. Bízunk benne, hogy igen, és akkor biztosan előadja majd a legnagyobb slágerét is, a Cold Little Heartot, ami a Hatalmas kis hazugságok sorozat főcímzenéje volt.

Jain

Nagyszínpad, 19:45

A francia énekesnő, Jain gyerekkorában elhagyta a Franciaországot, majd lakott Dubajban, Kongóban, az Egyesült Arab Emírségekben, végül Párizsban. Ez a sokszínűség a zenéjében is visszaköszön: örömteli, napfényes és dögös zenéjében megjelennek az afrikai és arab ritmusok, a soul- és hiphophatások. 2016-ban már volt a Szigeten, most pedig Ed Sheeran előtt ugráltathatja meg a tömeget.

Ed Sheeran

Nagyszínpad, 21:40

A 2019-es Sziget Fesztivál legnagyobb durranása kétségtelenül a Grammy-díjas dalszerző-előadó, Ed Sheeran, a popzene egyik legaktuálisabb világsztárja, aki először jár Magyarországon. Ezzel meg is van a fesztivál első napjának kötelező koncertje még azoknak is, akik nem az ő fotóival plakátolták tele a szobájukat. Az első napra szóló jegyek pillanatok alatt elfogytak miatta, így a szervezők kibővítették a Nagyszínpad előtti nézőteret, hogy még plusz kétezren beférjenek a koncertre.

Razorlight és magyar retró

Akiben marad még lendület, átmehet az A38 sátorba, ahol a brit indie-banda, a Razorlight kezd 23:45-től. Ők 2007-ben már felléptek a Szigeten, most kiderül, 12 év elteltével mekkora bulit tudnak csapni. Valószínűleg nagyot.

A Sláger FM színpadon legendás magyar retró előadók lépnek fel, 23 órától Betty Love, a Soho Party egykori tagja, hajnali 1-től pedig Kozsó egyik fiúbandája, a ShyGys.

(Kiemelt kép: Facebook/Ed Sheeran)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top