Szabadidő

Semmi esetre se menj autóval a Szigetre! – kérik a szervezők

Praktikus tanácsok a Sziget szerdai napjára. Autó helyett bringa, tömegközlekedés vagy taxi és időben érkezés – egyebek mellett.

Szerdán este Ed Sheeran belecsap a húrokba, de hogy ez valódi élmény legyen, érdemes már kora délután megérkezni a Szigetre. Ha lehet, semmi esetre sem autóval!

Az idei Sziget legnagyobb sztárjának koncertjére már elfogytak a jegyek, így jó eséllyel egy fantasztikus estére számíthatunk, a szervezők ugyanakkor arra kérik a látogatókat, hogy ahhoz, hogy ez az élmény mindenki számára 100%-os legyen, időben induljanak el a fesztiválra, mert mind a közlekedés, mind a bejutás tovább tarthat a szokásosnál.

Mivel a Szigeten ún. check-in rendszer működik, fontos, hogy személyi igazolványt mindenki hozzon magával! Aki már a korábbi napokon „becsekkolt”, tehát megkapta a karszalagot, az is jöjjön hamarabb, mert mindenki biztonsági átvizsgáláson is átesik (a sziget weboldalán olvashatók a fesztivál területén nem megengedett tárgyak).

Legalább ilyen fontos: senki ne induljon el autóval! Számos egyéb közlekedési mód van, ami igénybe vehető:

  • sűrített járatokkal közlekedik a HÉV, a busz, a hajó (a BKK és a MAHART is működtet járatokat),
  • a City Taxi és a Főtaxi is a helyszínig hozza az utasokat,
  • továbbá a kerékpárokat is megőrzik a szervezők.

A Szigeten készpénzmentes fizetés van, vagy saját érintésmentes bankkártyával, vagy a karszalagon lévő chippel lehet fizetni, amire viszont fel kel tölteni a pénzt. Ennek legegyszerűbb módja a Sziget applikáció használata, ami nemcsak gyorsabb, de így megúszható a sorban állás és a távozás után automatikusan visszautalják a kártyán maradt pénzt.

Mindenki induljon el időben, ha lehet, még kora délután, a Nagyszínpadon már úgyis elkezdődik a program 16 órakor, és Ed Sheeran előtt így még lesz alkalom egy közös éneklésre a hátrányos helyzetű és menekült gyerekek ingyenes zenei oktatását szolgáló  SUPERAR gyerekkórusával is.

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top