Sztárok

Sziget 2019: nem a legdrágább fellépő okozza a legnagyobb izgalmat

Sorozatunk különkiadásában az idei fesztivállal kapcsolatos népszerű kereséseket vesszük szemügyre.

Folytatjuk tavaly novemberben indult sorozatunkat, ám ezen a héten nem arra voltunk kíváncsiak, hogy egy híresség életével kapcsolatban mire keresnek az embernek a neten, hanem arra, hogy a 2019-es Sziget Fesztiválból mi izgatja a legjobban a közönséget.

Amire a legtöbben keresnek: Sziget – Ed Sheeran

A vörös világsztár, aki miatt többször adtak ki újabb és újabb napijegyeket augusztus 7-re. Korábban még egy kezdeményezés is indult a Facebookon, hogy Ed Sheeran lépjen fel a Szigeten, és úgy tűnik, az imák vagy legalábbis a szellemes posztok meghallgattattak: idén végre lehet olyan slágerekre bulizni, mint a Shape of You, a Castle on the Hill vagy a Perfect. A 28 éves angol előadó 2011-ben robbant be a zenei életbe a The A Team című slágerével. Az elmúlt években több Grammy-díjat is bezsebelt, de diadalmaskodott a Billboard-átadón is. 

Miközben Sheeran ontotta magából a slágereket, a nők sem kerülték el. 2013-ban Ellie Gouldinggal randizgatott, 2015-ben pedig a Daily Mail Palvin Barbival is összeboronálta, azonban ebből semmi nem volt igaz: Sheeran valóban együtt vacsorázott a magyar szupermodellel egy bárban, de ettől még nem beszélhetünk kapcsolatról. Az énekes még abban az évben összejött gyerekkori barátjával, egykori osztálytársával, Cherry Seabornnal, akit 2018 januárjában eljegyzett, majd idén februárban feleségül is vett.

Fotó: Europa Press / Getty Images

Ő egyébként azok közé a sztárok közé tartozik, akik nem fecsegnek sokat a magánéletükről, mégis milliós lejátszásokat érnek el, bár az is igaz, hogy nem mindenhol imádják annyira: a napokban jött a hír, hogy Sheeran számos ellenséget szerzett magának abban a kisvárosban, ahol felnőtt, és ahol engedély nélkül építtetett a birtokán többmilliós luxusmedencét. Mint a The Sun beszámolójából kiderült, Sheeran egy mesterséges tó építésére kapott engedélyt, amely a természeti értékek megóvását szolgálja, és nem használható szabadidős tevékenységre sem, ehhez képest lett medence a dologból – ráadásul a terebélyesedő birtoka amúgy is kezdi idegesíteni az egyébként barátságos helybélieket.

Tudtad?

Sheeran kétéves volt, amikor az első Diákszigetet megrendezték.

Visszatérve a Sziget Fesztiválra: még az is elképzelhető, hogy a medencemániás énekes korábban érkezik hazánkba, hiszen a budapesti fellépése előtt ötnapos szünetet tart turnéja közben.

Amire a legtöbben keresnek: Sziget – Foo Fighters

Az eddigiek dacára nem Ed Sheeran a Sziget legdrágább fellépője 2019-ben, hanem az amerikai Foo Fighters, akik augusztus 13-án lépnek majd színpadra. Korábban a Sziget főszervezője a Borsnak azt mondta: a zenekar tizenkét kamionnal érkezik majd a fesztiválra, ahol két és fél órás koncertet adnak.

„Nagyon nehéz volt őket megszerezni, így komoly fegyvertény, hogy eljönnek” – mondta a szervező.  Az amerikai rockegyüttest Dave Grohl, a Nirvana egykori dobosa alapította azután, hogy Kurt Cobain öngyilkos lett. Az elmúlt huszonöt év alatt 9 nagylemezt adtak ki, és persze ők is számos Grammy-díjat tettek már be a vitrinbe.

Amire a legtöbben keresnek: Sziget – Post Malone

Augusztus 11-én lép fel a Szigeten Post Malone, vagyis a 24 éves Austin Richard Post. Az amerikai előadó szintén sztárgázsiért dalol majd a magyar fesztiválon.

A számos díjjal és legalább ugyanannyi tetoválással is büszkélkedő Post Malone-t kétszer is megcsapta már a halál szele: egyszer a repülőjének kellett kényszerleszállást végrehajtania, aztán pedig méregdrága autójával karambolozott az otthonához közel, Kaliforniában. A szemtelenül fiatal világsztár még Michael Jackson 34 éves rekordját is megdöntötte azzal, hogy minden eddiginél tovább szerepelt a debütalbuma a Billboard egyik listájának első tíz helyezettje közt. Tipikusan az az előadó, akit névről vagy fotóról nem biztos, hogy felismerünk, de ha a dugóban ülve meghalljuk a slágerét, akkor vele együtt dúdoljuk. Szóval ezen a fellépésen is telt ház várható.

Amire a legtöbben keresnek: Sziget 2019

A 2019-es Sziget Fesztivál lesz a 26. a sorban. Az augusztus 7–13. között megrendezésre kerülő rendezvény fő húzónevei az említett Ed Sheeran–Foo Fighters–Post Malone hármas mellett a Florence + The Machine, Martin Garrix, Macklemore, a The 1975, a Franz Ferdinand és a Twenty One Pilots, de a fellépőket persze még hosszasan sorolhatnánk. Összesen több mint 1000 előadásra lehet számítani, 60 különböző színpadon, 7 napon át. A zenei programok mellett idén is lesznek cirkuszi show-k, tánc- és színházi előadások, múzeumok és képzőművészeti helyszínek.

Mint egy korábbi interjúból kiderült, idén három fellépő gázsija is meghaladja az eddigi csúcstartóét, ez a három fellépő pedig – micsoda meglepetés – a Foo Fighters, Ed Sheeran és Post Malone. 

Amire a legtöbben keresnek: Sziget Fesztivál helyszín

A Sziget Fesztiválnak 2019-ben is az óbudai Hajógyári-sziget ad otthont. Idén egyébként a szervezők nagyon menő programot találtak ki azoknak is, akik a fesztivál építésnek időszakában (július utolsó hetében) látogattak ki az itt található rétre, játszótérre és kutyafuttatóra.

„Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Sziget fesztivál építése folyamán több olyan, a parkba kilátogató családdal találkoztunk, akik gyermekei élénk érdeklődést mutattak a nehéz munkagépek iránt. Mivel sajnos a fesztivál építési időszakában a Hajógyári-sziget a nehézgépek számára munkaterületté válik, ezért korlátoznunk kell a parkba látogatók mozgását a balesetek elkerülése végett” – írták a Hajógyári-szigeten elhelyezett plakáton, majd így folytatták: „Azonban tudjuk azt is, sok gyermek számára nagy élmény látni, akár beülni egy targoncába, és ettől az élménytől nem szeretnénk megfosztani őket, de szeretnénk, ha ez biztonságos keretek között történne.”

Az akció lényege tehát az volt, hogy az adott időszakban a gyerekek megismerhették a Sziget Fesztivál „építésében” részt vevő nehézgépeket, munkagépeket.

A fesztivált idén is a szentendrei HÉV-vel (ó, pardon, 5-ös metróval) a legegyszerűbb megközelíteni, a bringásoknak pedig a H-híd utáni bejáratnál alakítottak ki ingyenes kerékpármegőrzőt. Aki inkább kihajózna, az a D12-es járatot keresse, ami a Jászai Mari tér és a Sziget között közlekedik 15 percenként (7-én és 8-án 16.00–00.30 között, 9–13. között 14.30-tól 02.30-ig.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top