Szabadidő

„A paralimpikonok nem igazi sportolók” – kommentelők beszólásaiból készült tévéreklám

Az egyik brit csatorna a bunkó és szexista nézői panaszokból állította össze legújabb szpotját.

A Channel 4 legújabb reklámjáról a Kreatív számolt be először, ők Jimmy Kimmel show-műsorának egyik szegmenséhez, a Mean Tweets-hez hasonlították a reklámot. A talkshow vendégei ugyanis rendszeresen felolvassák az őket ért legerősebb kritikákat, sokszor vissza is szólva a twitterezőknek. A Mean Tweets népszerűségét mutatja, hogy sok A-listás híresség, sőt hivatali ideje alatt még Barack Obama volt amerikai elnök is örömmel olvasta fel az őket savazó üzeneteket.

Erre hajaz a Channel 4 legújabb kampánya is, amelyben azonban a különféle műsorokat ért, nem igazán szalonképes nézői kommenteket adta a csatorna sztárjainak szájába.

„Nem vagyok homofób, de muszáj vacsora közben csókolózó melegeket néznem?” – teszi fel a kérdést Kieron Richardson sorozatszínész, miközben épp a férjével vált csókot a képernyőn, majd beleharap egy jókora pulykacombba.

„Ez alátámasztja számomra, hogy a nők nem viccesek” – teszi hozzá Sharon Horgan humorista is, egy férfiakkal teli szobában ülve.

A címben idézett mondatot egy paralimpikon úszó mondja el, mielőtt fejest ugrana a medencébe, de akadnak bőven mások testét vagy megjelenését bíráló kommentek is: „úgy néz ki, mint egy rozmár!” vagy „az a baj vele, hogy Tom Cruise-ra hasonlít” – írják az egyik műsorvezető nővel kapcsolatban. A teljes szpot a Channel 4 Facebook-oldalán tekinthető meg, amit alább be is ágyaztunk.

A csatorna a reklám révén sokszínű stábjával szeretne büszkélkedni, de ehhez az az üzenet is kapcsolódik, hogy nem riadnak vissza az ellentmondásos, megosztó témáktól sem.

Képünk illusztráció (Fotó: iStockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top