Szabadidő

LEGO-ból készült védőháló a nyíregyházi gyerekeknek

Nyíregyházán áll a világ öt LEGO gyárának egyike, a dán építőjáték azonban nemcsak munkalehetőséget kínál a helyieknek, hanem a hátrányos helyzetű gyerekek számára is kitörési lehetőséget nyit.

A nyíregyházi LEGO gyár elképesztő számokat produkál: közel 800 fröccsöntőgép évente 17 millió doboznyi játékot állít elő, de például itt készül a világ összes Duplo-figurája is, amelyekkel a legkisebbek játszhatnak. A dán cég minden évben egy napon leállítja a termelést, hogy az összes LEGO-alkalmazott ilyenkor különféle játékok, közösségi aktivitások segítségével kapcsolódhasson ki. Ellátogattunk a Play Dayre, ahol a Tekerd! csoport tagjaival is leültünk beszélgetni.

A Tekerd! csoport tagjai a nyíregyházi LEGO gyár Play Day rendezvényén (Fotó: Bognár Péter)

A kezdeményezés ötlete Hudák Zsolt mentor-tanár nevéhez fűződik, ő már több éve dolgozik együtt a környék hátrányos helyzetű, nehéz sorsú tanulóival, akik így kreatív elfoglaltságot találnak. A csoport tagjai közül többen már elvégezték az iskolát, de a mai napig visszajárnak segíteni, hogy elképesztően látványos, sokszor több tízezer LEGO-kockából álló alkotások, installációk jöjjenek létre, amelyeket az ország különböző pontjain állítanak ki. De a szavak helyett beszéljenek a képek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top