Szabadidő

Kedves ByeAlex, jó lenne, ha nem te áraznád be a nőket!

A valóságshow-szereplő és zsűritag szépen megmondta, hogyan is illene a nőknek viselni magukat, hogy az megfelelő legyen az ő kényes igényeinek.

A világért sem akarnék eltartott kisujjú sznobnak tűnni, de be kell vallanom, kevéssé voltam járatos ByeAlex munkásságát illetően. Az még megvolt, hogy valamelyik realitybe oltott tehetségkutatóban tűnt fel, meg mintha az Eurovízión is szerepelt volna pár évvel ezelőtt. Szerencsére az alábbiakban nem ByeAlex énekesi-zenészi kvalitásait fogom boncolgatni, így diszkográfiájának ismeretére a továbbiakban sem lesz szükség. Elég annyit tudni erről a fiatalemberről, hogy jelenleg az X-Faktor egyik mentoraként tevékenykedik, és mint ilyen, ismert embernek számít, ha úgy tetszik, celeb.

Na, ez a celeb volt a minap a Viasat 3 beszélgetős műsorának, a Lakástalkshow-nak a vendége, ahol Lovász Lászlóval sok mindenről csevegett, karrierről, pénzről, családról, a 24.hu pedig minderről beszámolt. Lássuk is, miről szólt a beszélgetés!

Már úgy hiányzott, hogy egy ByeAlexhez hasonló kemény férfi megmondja a frankót a nők értékéről… (Fotó: RTL Sajtóklub)

A talkshow vendégeként ByeAlex az élet fontos kérdéseit boncolgatta a műsorvezetővel közösen. Az adás első felében pedig az énekes – ismétlem, az az énekes, aki az Eurovíziós Dalfesztiválon képviselte Magyarországot – az alábbi, kendőzetlenül őszinte mondattal határolta be, hogy mit gondol a showbiznisz világáról:

Utálok társaságban is lenni, általában. Nem szeretem, ha körülöttem sok ember van.

Különös mondat ez egy szórakoztatóiparban dolgozó embertől, aki szintén saját bevallása szerint „gyűlöl alkalmazkodni”, illetve „egyáltalán nem érdekli”, ha esetleg ezzel másokat megbánt. Igaz, azt hozzátette, hogy azért mostanában próbál egy picit jobban odafigyelni erre.

A fenti mondatnak egyébként még nincs köze a nagybetűs férfiúi kinyilatkoztatáshoz, arra azonban jó, hogy megmutassa, mennyire következetes ByeAlex – ennek még később lesz szerepe.

Az énekes azt is elárulta, hogy néhány éve, idő előtt elhunyt édesapjától olyan tanácsokat kapott az élethez, miszerint „mindenkit meg kell ….ni, és verekedni kell”, mert attól lesz férfi a férfi. Az apakép persze sokat formál egy gyerek gondolkodásán, mégis, azt gondolnám, 2019-ben már vagyunk annyira felvilágosultak, hogy a toxikus maszkulinitást fel tudjuk ismerni, és tudjuk róla, hogy az voltaképpen egy eléggé negatív dolog, így nem feltétlenül kell az efféle tanácsokat napjainkban is megfogadni.

ByeAlex pedig a fentiekben demonstrált következetességgel folytatta a beszélgetést Lovász Lászlóval, amikor elárulta, hogy „amúgy nem szeretem a gyerekeket, nem is érdekelnek”, bár azt hozzátette, hogy az Instagramon cuki babákat szokott nézegetni, de azért mellettük órákat, kocsikat, tetoválásokat is – vagyis amolyan, klasszikusan férfiasnak tekintett dolgokat is szívesen nézeget, ja, meg kutyákat is, azonban nem a cukikat, hanem a keményebb fajtákat. „Az ilyen bulldogok, ilyen gyilkos kutyák, azokat szeretem – mondta az énekes, majd hozzátette: – Én azt szeretem, ha egy kutya tökös, agresszív.”

Persze mindenkinek szíve joga, hogy milyen kutyák tetszenek neki, mégis, azt gondolnám, 2019-ben már vagyunk annyira felvilágosultak, hogy a toxikus maszkulinitást fel tudjuk ismerni, és nem feltétlenül a tökösséggel és az agresszióval azonosítunk egy állatot, amelynek amúgy ezekhez a fogalmakhoz sok köze nincs, legfeljebb a toxikus maszkulinitásban szenvedő gazdája neveli vadállattá. A következetesség Frank Sinatrája azonban egyből hozzátette, hogy „de nem vennék kutyát, mert nem tudnék róla gondoskodni”, hogy aztán pár perc múlva Lovász valahonnan kerítsen egy igazi, élő babát, és az énekes kezébe adja.

ByeAlex ezen a ponton láthatóan elérzékenyült, kijelentette, hogy milyen cuki a kisbaba, majd hozzátette: „nekem is kell egy”. Ez minimum vicces a fenti kijelentést követően, bár az interjú most következő, jóval súlyosabb részével együtt valahol végül is érthető.

A műsorvezető és vendége ezt követően ugyanis a gyerekvállalás kérdését kezdték boncolgatni, amelynek eredményeként eljutottak odáig, hogy ByeAlex kijelentette: ha egyszer gyereke lesz, ő inkább lányt szeretne, amire Lovász meg is kérdezte, hogy miért jobb egy kislány, mint egy kisfiú. Íme az énekes kinyilatkoztatása: „Egy fiút nem lehet nevelni szerintem. Felnő, elkezd járni, aztán kinyitod az ajtót, menjél, szedjél fej csajokat, igyál, verekedj.”

Ezt persze még bőven lehet a saját apjától kapott tanács akár ironizáló említésének is tekinteni, ByeAlex azonban hamar letette a garast saját apai hozzáállását tekintve is.

A fiúk, rájuk nem kell vigyázni, […] egy lányra viszont lehet úgy vigyázgatni, mindig garbóban lenne, nem mehetne sehová

– közölte a patriarchátus udvari dalnoka.

Kovács Ákos telefonált, kéri vissza a női princípiumát!

Az interjú legerősebb részéhez akkor érkeztünk, amikor Lovász László megkérdezte ByeAlexet, hogy „van-e olyan [nő az életében], aki esetleg lánnyal meg tudná ajándékozni”. ByeAlex ugyanis először csak annyit mondott, hogy jelenleg nincs az életében olyan nő, akivel gyereket vállalhatna, majd jött a lényeg:

Én nagyon konzervatív vagyok a négy fal között. Én hozom a pénzt, karrier, mit tudom én. A feleségem nem dolgozik, boldog, jár edzeni, vásárolgat, vigyáz a babákra, főz.

Ezen a ponton én már kezdtem volna óvatosabb lenni ByeAlex helyében, Kovács Ákosnak ugyanis legutóbb egy telekomos reklámszerződésébe került, amikor kifejtette, hogy véleménye szerint a nőknek mit is kellene csinálni, ha bárkit érdekelne, hogy Kovács Ákos szerint a nőknek mit is kellene csinálni.

Lovász erre visszakérdezett: „De ehhez egy olyan nő is kell, aki nem vágyik ennél többre?” Amire ByeAlex ledobta az atomot:

Hát igen, és mindegyik többet akar ennél. Akarják ezt is, de azért szeretnének 0-24-ben karriert építeni, különben ők értéktelenek. Pedig szerintem a nő attól a legértékesebb, ha jó családanya, jó feleség és jó anya.

Hát, kedves ByeAlex, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egyrészt nem te mondod meg, ki és mitől értékes, illetve képzeld, nem attól érzi magát értéktelennek egy nő, hogy van-e karrierje, vagy sem. Hanem pont az ilyen, hozzád hasonlóan lesajnáló, félvállról lefelé beszélő férfiaktól, akik meg akarják szabni, hogy egy nő hogyan élje az életét. Egy mondattal később persze hamar eljutottunk oda is, hogy ez az egész amúgy természetesen egy emberről, ByeAlexről szól.

„Azt gondolom, hogy ha úgy érezném, hogy a feleségemnek alkalmazottnak kellene lennie valahol, úgy, hogy én dalszerző vagyok és tévében szereplek, tehát alapvetően jó egzisztenciám van […], akkor kudarcot vallottam az életemben. […] Ne azért dolgozzon, mert neki is pénzt kell hoznia haza, mert különben nem jól vagyunk, akkor én férfiként kudarcot vallok.”

Van egy rossz hírem: a nők nem csak ilyen stepfordi önmegvalósításból akarnak ám dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy ha ByeAlex önbecsülése attól függ, hogy ő mennyit keres a feleségéhez viszonyítva, akkor talán tényleg ne ő álljon neki elmagyarázni, hogy szerinte mikor értékes egy nő, és mikor nem.

Ja, maradt a végére egy slusszpoénom, vagyis nem nekem, hanem ByeAlexnek, aki a fenti fejtegetést követően még az alábbi verbális gyöngysort gurította ki a szájából:

Amúgy én az erős nőket szeretem, akiknek van tartásuk, okosak, szorgalmasak. Én nem szeretem a bénákat, sem az ingyenélőket.

Ide most írhatnék még valami frappáns zárómondatot, de minek, hát ez így tökéletes, ahogy van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top