Szabadidő

Egy titokzatos zárda hétköznapjairól készül a legújabb valóságshow

Nem ám Kardashian Show, ÉNB, Big Brother, szakács-és sportvetélkedő vagy egy újabb tehetségkutató. Az oroszok tudják, hogy valójában mi kell a népnek.

Nem vicc, Oroszországban a helyi ortodox egyház egyik szervezetének saját csatornája van, ahol hamarosan igazi valóságshow fog készülni hamisítatlan szellemi, spirituális csavarral. Az Osztrov, magyarul Sziget című produkció egy világtól szinte teljesen elvágott ortodox szerzetesrend mindennapjait fogja bemutatni, akik valóban egy szigeten élnek egy tavon, valahol Moszkva és Szentpétervár közt félúton.

A műsornak tíz sztárja lesz, tíz önként jelentkező civil, akik egy időre beállnak szerzetesnek. (Természetesen ott lesznek mellettük a papok is.) A műsor rajtuk keresztül fogja megmutatni a nézőknek, hogyan is telnek egy ortodox szerzetes mindennapjai. Többek közt ők is takarítani fognak, ami leginkább a zárda padlójának felsúrolását jelenti, továbbá főznek, gyertyákat készítenek, illetve elmélkednek és imádkoznak.

Boris Korcsevnyikov, a Szpasz (magyarul Megváltó) csatorna főrendezője elmondta, egy nagyon őszinte, igaz műsort szeretnének készíteni, amely valóban, minden ízében a valóságot tükrözni. A valóságshow tényleg a valóságról szóljon, ami mintha az utóbbi évtizedekben teljesen kiveszett volna a televíziózásból. A szakember egyébként nem először készít „hasonló” műsort, korábban ő rendezte a Big Brother orosz verzióját, ami nemes egyszerűséggel csak Dom, vagyis A ház névvel futott Oroszországban.

Az Osztrov célja továbbá az lesz, hogy a végső kérdésekre adjon választ: miért vagyunk a világon és hogyan találhatjuk meg Isten útját. A reality forgatása már el is kezdődött a múlt hónapban, a tíz önkéntes egy hónapot tölt majd el a 19. században épült rendházban. Ők a tervek szerint mind kapcsolatba lépnek majd az ott élő barátokkal, ugyanúgy kiveszik a részüket a munkából, akárcsak a vallásos eseményekből és rituálékból.

Azt nem tudjuk, hogy lesz-e kiszavazósdi, és ha igen, mi alapján lehet majd kikerülni a rendházból, továbbá kell-e különböző küldetéseket és kihívásokat teljesíteniük a „versenyzőknek”, és a titokszobát helyettesíti-e a csendes, elvonulós elmélkedés. Bár nagy valószínűség szerint a kolostorba költözés önmagában is elég nagy kihívás lesz.

A műsor nagy valószínűség szerint részben azért készül el, mert azzal az orosz ortodox egyház is komolyan küzd az utóbbi időben, hogy megszólítsa a fiatalokat, továbbá magának Putyin elnöknek is meggyőződése, hogy egyháza népe szellemi, lelki, erkölcsi iránytűje.

Kiemelt képünk illusztráció. 

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top