Szabadidő

Karácsony előtt vesztette el édesanyját a hét testvér, ajándékok százaival lepték meg őket a környékbeliek

Idegenek segítettek szebbé tenni az ünnepet a gyászoló gyerekeknek.
karácsonyi ajándék doboz

Ajándékok százaival lepték meg a helybéliek az angliai Mickleoverben azt a hét gyereket, akik alig néhány héttel az ünnep előtt vesztették el az édesanyjukat – írja a Derbyshire Live nyomán a Mirror

A gyerekeket tíz éve partnerével, Jayjel nevelő Katrina Scottot szeptemberben diagnosztizálták negyedik stádiumú, áttétes tüdőrákkal, és novemberben, 32 évesen vesztette életét, alig egy nappal azután, hogy a kórházban házasságot kötöttek élettársával. A család fájdalmát ez után természetesen a szó szerint hegyekben álló ajándékok és a pénzadományok sem tudták teljesen feledtetni, de a kertészként és építőmunkásként dolgozó, 48 éves Jay szerint sokat könnyített a helyzetükön a környékbeliek jósága, ahogyan az is, hogy Katrina apja, Brian meglátogatta őket, és segített megfőzni az ünnepi vacsorát.

„Nagyon szép dolog, hogy ilyen emberek élnek körülöttünk. Sokat segítettek a gyerekeknek ezzel – mondta el a férfi, aki egyébként úgy döntött, hogy a rengeteg ajándék egy részét nem is adja át most a gyerekeknek, hanem félreteszi őket a 2020-as évben esedékes születésnapokra, illetve jutalomnak. – Persze este, amikor ők már lefeküdtek, megint egyedül maradtam a gondolataimmal. Nem volt könnyű, de olyan különlegessé tették nekünk ezt a napot, amennyire csak lehetett.”

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top