Szabadidő

Legyünk körültekintőek, ha ezt az értesítést látjuk a Facebookon

Az új funkció biztonságosabbá teszi a felhasználást.

A Facebook új funkciót indított, amely minden esetben értesítést küld a felhasználónak (e-mailben és a Facebook-alkalmazásában is), ha a fiókkal egy harmadik fél által nyújtott szolgáltatásba vagy alkalmazásba jelentkezünk be. Ezzel nemcsak a felhasználói adatok lehetnek nagyobb biztonságban – például észlelhető, ha valaki jogtalanul használja a profilunkat egy bejelentkezéshez –, de azt is jobban ellenőrizhetjük, hogy milyen adatokhoz engedtünk hozzáférést – írja a hvg.hu.

Fotó: Pixabay

Az értesítésben ezeket tételesen is felsorolja a Facebook, de ha változtatni szeretnénk rajta, akkor elég csak az Edit Settings (magyarul: beállítások módosítása) gombra nyomni. Ezen keresztül visszavonhatjuk az applikációnak adott engedélyt.

A jövőben minden egyes első bejelentkezéskor értesítést kapnak majd a felhasználók, azután pedig akkor, ha az adott alkalmazás/szolgáltatás jogosultsága az információkhoz való hozzáféréshez lejár, írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése