Szabadidő

Legyünk körültekintőek, ha ezt az értesítést látjuk a Facebookon

Az új funkció biztonságosabbá teszi a felhasználást.

A Facebook új funkciót indított, amely minden esetben értesítést küld a felhasználónak (e-mailben és a Facebook-alkalmazásában is), ha a fiókkal egy harmadik fél által nyújtott szolgáltatásba vagy alkalmazásba jelentkezünk be. Ezzel nemcsak a felhasználói adatok lehetnek nagyobb biztonságban – például észlelhető, ha valaki jogtalanul használja a profilunkat egy bejelentkezéshez –, de azt is jobban ellenőrizhetjük, hogy milyen adatokhoz engedtünk hozzáférést – írja a hvg.hu.

Fotó: Pixabay

Az értesítésben ezeket tételesen is felsorolja a Facebook, de ha változtatni szeretnénk rajta, akkor elég csak az Edit Settings (magyarul: beállítások módosítása) gombra nyomni. Ezen keresztül visszavonhatjuk az applikációnak adott engedélyt.

A jövőben minden egyes első bejelentkezéskor értesítést kapnak majd a felhasználók, azután pedig akkor, ha az adott alkalmazás/szolgáltatás jogosultsága az információkhoz való hozzáféréshez lejár, írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top