Szabadidő

Áprilisban jön a Beastie Boys életrajzi filmje

A rendezői székben az együttes népszerű klipjeit is jegyző, Oscar-díjas direktor ül majd.

Április 3-án kezdik majd vetíteni az amerikai mozik a Beastie Boys Story című dokumentumfilmet, amely a legendás brooklyni hip-hop együttes történetét meséli majd el. A film az együttes két még ma is élő tagja – Adam „MCA” Yauch 2012-ben hunyt el – Mike Diamond és Adam Horovitz által írt Beastie Boys Book című bestsellerén alapul és a két zenész 40 éves barátságának történetét meséli el, de természetesen ebben jelentős szerep jut az együttesnek.

A dokumentumfilm jelenteit még 2019-ben vették fel, amikor Diamond és Horovitz színpadi performansz keretében adta elő a könyv tartalmát. A rendezői feladatokat az a Spike Jonze vállalta el, aki az együttessel több ízben is együtt dolgozott, ő rendezte például a Sure Shot videoklipjét, de az ő nevéhez fűződik a jóval ismertebb Sabotage klasszikus rendőrös tévésorozatot idéző klipje is.

A bemutató napja azért épp erre a dátumra esik, mert 26 évvel ezelőtt április 3-án jelent meg az együttes első, Ill Communication című albuma is.

A dokumentumfilmet az amerikai közönség először IMAX-mozikban láthatja majd, utána pedig az Apple saját streaming-szolgáltatásán, az Apple TV+-on keresztül tekinthetik meg az érdeklődők és az együttes rajongói.

A Beastie Boys tagja (b-j.): Adam Yauch, Mike Diamond és Adam Horovitz a 2004-es MTV Video Music Awards díjátadón (Fotó: Getty Images)

Spike Jonze a Beastie Boys mellett olyan előadóknak rendezett videoklipet, mint Björk (It’s Oh So Quiet) és Fatboy Slim (Weapon of Choice). Mindkettőért Grammy-díjra jelölték, utóbbiért meg is kapta az elismerést. A Sabotage klipjéért pedig MTV Video Music Awards-jelölt volt 1994-ben. Emellett szép filmes karriert is épített, színészként feltűnt a Sivatagi cápák című háborús drámában, rendezőként pedig 2014-ben Oscar-díjra jelölték a Her című filmért, amelynek forgatókönyvéért meg is kapta a legmagasabb filmes elismerést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top