Szabadidő

Rossz hír A korona sorozat rajongóinak

Az 5. évaddal befejeződik a brit uralkodóházról szóló, népszerű, Golden Globe-díjas tévésorozat.

Peter Morgan, A korona című széria alkotója és írója bejelentette, hogy végéhez közeledik a Netflix-sorozat, és azt is elárulta, hogy II. Erzsébet szerepét az 5. évadban Imelda Staunton veszi át Olivia Colmantől. Morgan felidézte, hogy eredetileg 6 évadot tervezett a történetből, amelyet világszerte több mint 73 millió háztartásban néztek, de úgy döntött, hogy itt az ideje befejezni. „Imelda káprázatos színésznő, és fantasztikus utódja lesz Claire Foynak és Olivia Colmannek” – hangsúlyozta.

A sorozat első két évada nagyon jó kritikákat kapott, és a harmadik évad is díjazott lett, de a széria iránti lelkesedés csökkenni kezdett. Bár a Netflix nem közöl rendszeresen nézettségi adatokat, a tavalyi év legnagyobb nézettségű programjairól kiadott listáján nem szerepelt A korona.

A széria befejezésével kapcsolatos döntésnek esetleg köze lehet András herceg botrányához is. Az 59 éves András herceg ugyanis – aki jelenleg a 8. a brit trónutódlási sorban – óriási brit és nemzetközi botrányt kavaró interjúban igyekezett magyarázni kapcsolatát egy szexuális bűnözővel, az amerikai Jeffrey Epsteinnel, aki tavaly nyáron a börtönben öngyilkos lett. A sorozat befejezése miatt ugyanakkor valószínűleg sem András, sem Harry herceg és felesége, Meghan Markle királyi feladatoktól való visszalépése nem kerül majd terítékre a szériában.

A fiatal II. Erzsébetet alakító Foy után Colman az 1964 és 1977 közötti időszakot feldolgozó 3. évadban debütált a királynő szerepében, amelyért idén Golden Globe-díjat is kapott, és amelyben a 4. évadban is őt láthatja a közönség.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top