Aktuális

Lecserélik Olivia Colmant, A korona főszereplőjét

Az Oscar-díjas színésznőt a Harry Potter-filmek egyik fontos figuráját alakító kollégája váltja a sorozatban.

A Netflix történelmidráma-sorozata, A korona (The Crown) II. Erzsébet brit királynő életét dolgozza fel. A producerek úgy döntöttek, ahelyett, hogy digitális trükkökkel fiatalítanák vagy öregítenék az uralkodót megformáló színésznőt, őfelsége életének egyes szakaszait mindig mással játszatják el.

A 2016-ban indult sorozat első két évadában így még a többek között A tetovált lány folytatásában, A lány a pók hálójában című krimiben Lisbeth Salandert megformáló Claire Foy alakította II. Erzsébetet, majd felváltotta őt A kedvenc című kosztümös történelmi filmben nyújtott teljesítményéért Oscar-díjjal jutalmazott Olivia Colman.

Olivia Colman után Imelda Staunton bújhat II. Erzsébet bőrébe (Fotó: Getty Images)

Mostanra a sorozat már a brit uralkodó életének napjainkig tartó szakaszánál jár, a producerek pedig tartották magukat korábbi elképzelésükhöz, vagyis nem mindenféle maszkkal és számítógépes grafikával öregítették meg Colmant. Helyette – a Daily Mailre hivatkozó Guardian értesülései szerint – a 63 éves Imelda Staunton játszhatja majd A korona főszerepét.

Stauntont 2004-ben Oscar-díjra jelölték a Vera Drake című dráma címszerepéért, a mozirajongók többsége azonban valószínűleg inkább a Harry Potter-filmekből ismeri, Dolores Umbridge-ként.

A hírt még nem erősítette meg a streamingszolgáltató, ha azonban valóban Staunton kapja a szerepet, olyan drámai szituációkban kell majd alakítania II. Erzsébetet, mint Lady Di és Károly herceg szakítása, vagy épp Diana hercegné tragikus halála.

A sorozatban olyan nevek tűnnek még fel, mint a Margit hercegnőt alakító Helena Bonham Carter, illetve a Fülöp herceget megformáló Tobias Menzies, akit a Trónok harca Edmure Tullyjaként ismerhetnek a tévénézők. A herceget korábban Matt Smith alakította, aki a legendás brit sci-fi sorozat, a Doctor Who címszerepében parádézhatott néhány évig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top