nlc.hu
Szabadidő

Botrány A Korona sorozat körül

Folytatódik a botrány A Korona sorozat körül – a Netflix továbbra sem fogja jelezni, hogy csupán fikció

Szembeszállt a Netflix a brit kulturális miniszterrel. A streamingszolgáltató nem fogja jelezni, hogy A Korona című nagy sikerű sorozata csupán fikció. 
A korona

A brit kulturális miniszter egy november végi interjúban azt mondta, hogy A Korona című sorozat készítőinek egyértelművé kellene tenniük, hogy a széria csupán fikció. “Aggódom, hogy egy nemzedéknyi néző, aki még nem élt az események idején, összetévesztheti a fikciót a valósággal” – nyilatkozta akkor Oliver Dowden.

A Netflix azonban nem teljesíti a kérést. “A Koronát drámaként mutatjuk be a kezdetektől, és megbízunk abban, hogy előfizetőink értik, fikcióról van szó, ami nagy mértékben történelmi tényeken alapul. Ezért nem tervezzük és nem látjuk szükségét, hogy külön jelezzük a fikció tényét” – írták a deadline.com-nak.

Az Egyesült Királyságban nagy sajtóvisszhangja volt A Korona 4. évadának, amely Károly herceg és Diana hercegnő viharos kapcsolatának a történetét dolgozza fel. Dickie Arbiter, II. Erzsébet királynő volt sajtótitkára szerint a sorozat “a végletekig feszíti a művészi szabadság határait”.

(MTI)

Kiemelt kép forrása: The Crown – trailer / YouTube

Még több Netflix-filmajánló az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top