Szabadidő

Szigorítás: a miskolci játszóterekről hazaküldik a fiatalokat

A csellengő kamaszok sokakat veszélybe sodorhatnak.

Mint tudjátok, hétfő óta szünetel a hagyományos, „bejárós” oktatás az iskolákban. Az eredeti terv szerint a diákok mostantól otthon, online tanulnának tanáraik segítségével. Ám ez rajtuk és persze szüleiken is múlik, márpedig nem könnyű a kamaszokat otthon tartani, főként, hogy sokan közülük „jó bulinak” fogják fel a megváltozott helyzetet, nem igazán veszik komolyan a járványveszélyt, s ezzel a helyi önkormányzat közleménye szerint magukat és másokat is fertőzésveszélynek tesznek ki.

Tanulás helyett lógnak a gyerekek

Nem biztonságos (Illusztráció: Profimedia)

Veres Pál polgármester ezért azonnali intézkedéseket hozott a személyes érintkezések minimálisra csökkentése érdekében – írja a minap.hu. Kérésére járőrszolgálatot indít a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekjóléti Intézmény utcai gondozószolgálata. A szakemberek a bevásárlóhelyek és játszóterek környékén járőröznek majd az önkormányzati rendészet munkatársaival együtt, és felhívják az ott tartózkodók figyelmét arra, hogy otthon nagyobb biztonságban lennének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top