Szabadidő

Kényszerpihenő: száz cirkuszi állatunk kerülhet bajba

Más csatornákat keres most mindenki a nézőhöz.
Még van eleségük

Az előadóművész az egyik legveszélyeztetettebb hivatás jelenleg: sokan vesztették el a munkájukat a koronavírus miatt. Énekesek, színészek, táncosok és egyéb előadók mind gondban vannak – ahogyan maguk az előadásoknak helyet adó intézmények is, hiszen tilos nagy létszámú rendezvényt tartani ma az országban.

Ezzel nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz is, gyerekek és családok egyik kedvenc programhelyszíne. Hogy segítsenek magukon és a közönségüket se hagyják cserben, a cirkusz vállalta, hogy ezentúl is minden este előadásokat ad – csak épp a közösségi oldalán.

A kényszerpihenő alatt sem szeretnénk cserben hagyni a közönségüket, ezért minden napra készülünk valamilyen tartalommal” – mondta Richter József cirkuszigazgató. Esténként teljes cirkuszi előadásokat követhetnek a nézők, az első felvétel 1995-ből származik, majd további anyagokból válogatnak. Az igazgató hozzátette: nagyon reméli, hogy nyáron folytathatják az előadásokat, mert pár hónap alatt elfogynak a társulat tartalékai. Most arra fókuszálnak, hogy ellássák a csaknem száz állatukat – elefántokat, lovakat, zsiráfokat, zebrákat.

Az állatok mozgatásával telnek napjaink, nagy mennyiségben felhalmoztunk állateledelt, próbáljuk átvészelni ezt az időszakot” – mondta Richter József.

Forrás: MTI / Címlapképünk illusztráció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top