Szabadidő

Rendhagyó albumpremier: a Kerekes Band remixeivel chillezhetsz otthon

Az együttes egy korábbi remixversenyének győztese által újraértelmezett dalokat most bárki meghallgathatja az interneten.

A Kerekes Band tagjai még 2013-ban ismerkedtek meg Dobrocsi Krisztiánnal, azaz Fortebával, amikor remixversenyt hirdettek Fábián Julival közös, Waiting for the Sunshine című dalukra. Közel harmincan jelentkeztek a felhívásra, amelynek sok hangulatos szám lett az eredménye. A banda tagjai Forteba alkotásait érezték magukhoz a legközelebb, mivel pedig a barátság azóta is tart, most egy különleges, ötszámos kislemezzel álltak elő.

Hallgasd meg a Kerekes Band új remix-albumát!

A Kerekes Band tagjai (Fotó: kerekesband)

A Calmdowner – Stay ’Sofa King’ Home című albumon a Kerekes Band néhány népszerűbb száma kapott helyet, amelyeket Forteba gondolt újra a rá jellemző sajátos stílusban.

Az idén 25 éves Kerekes Bandnek eddig kilenc sorlemeze jelent meg, amelyből három aranylemez, egy platinalemez lett, kettő pedig elnyerte a Fonogram-díjat. ‘Pimasz’ című bemutatkozó lemezüket az angol Songlines magazine 2005 legjobb lemezei közé választotta, Back to Folk lemezük pedig az európai világzenei chartlista 6. helyéig jutott. 2008-ban a Kerekes Bandet Magyarország kulturális nagykövetévé választják. Eddig 26 országban léptek fel Jamaicától Kazahsztánig, Írországtól Spanyolországig. Zenéjük az Argo2 című közönségfilm filmzenéje, Kábé23 címmel könyv jelent meg róluk.

Dobrocsi Krisztián „Forteba” a hazai elektronikus zene kiemelkedő alakja. Évtizedes múltja van a deep- és techhouse szcénában, és a lounge-ambient zene lassabb, dallamosabb zenei világaiban is.

„Zenészként úgy érezzük, hogy a lelki egészség ugyanolyan fontos, mint a testi – írja a zenekar az album mellé kiadott közleményében. – Az egészségügyi dolgozók és a hatóságok mindent megtesznek a testi épségünkért, mi zenészek talán tudunk valamit tenni a lelki egészségért. Ez az album azoknak szól, akik a szellemi békéjüket akarják kicsit helyreállítani ezekben a nehéz időkben: bezártság, vírustól való félelem, bizonytalan jövő. A zene szerencsére segítheti a kiszakadást néhány percre ebből az egészből, ami most van. Úgy érezzük, hogy egy kicsit le kell lassulnunk. Nemcsak nekünk, mindenkinek. Le kell dőlni a kanapéra, olvasni, zenét hallgatni, lazítani, és átértékelni az emberi kapcsolatainkat. Hogy amikor lemegy ez az egész, újra tudjunk örülni az olyan egyszerű dolgoknak is, minthogy szabadon elmehetünk egy koncertre. Nagyon nagy energiákkal és egy telt házas Müpa koncerttel vágtunk neki az idei évnek, hiszen idén 25 éves a Kerekes. Szerettük volna ezt a lendületet megtartani, hiszen sok külföldi koncert várt ránk, de úgy tűnik most egy kicsit le kell nyugodnunk. Mivel próbákat nem tudunk tartani, így az új dalok írása is a jövőbe tolódik. Viszont – alkalmazkodva a jelen helyzethez – elkészítettünk Forteba barátunkkal egy »lounge remix« kislemezet, korábban megjelent számainkból. Nyugodjunk le, maradjunk otthon! Vagyis Calmdowner – Stay ‘Sofa King’ Home. Ezt üzenjük mi is. Bár elsőre furcsa lehet, hogy egy világzenei együttes lounge remix albumot készít, de a Kerekes mindig azoknak szólt, akik nyitottak az újra és a kísérletezésre. A rajongóink egy olyan közösséget alkotnak kortól és nemtől függetlenül, akik ugyanúgy hisznek a kreativitásban, a kifejezés szabadságában, mint a múlt tiszteletében. Erről szólt a zenekar utóbbi 25 éve.”

Az ötszámos kislemezt most bárki meghallgathatja a Kerekes Band Soundcloud-oldalán, vagy az alábbi lejátszóra kattintva. Aki pedig együtt ünnepelne a zenekarral, megteheti a november 14-i jubileumi koncertjükön, Budapesten.

További híreink a zene világából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top