Szabadidő

A debreceni után a pécsi állatkert is kinyitott

Részleges nyitás, szigorú intézkedések a pécsi állatkertben.

Újra mehetünk állatkertbe – ha vállaljuk az azért még fennálló kockázatot. A hétvégén ugyanis kinyitott a pécsi állatkert is.

Az intézmény igazgatója elmondta, hogy a bizonyos megkötések mellett újranyíló parkban a téli időszak felújításokkal, illetve fejlesztésekkel telt, így számos újdonsággal találkozhatnak a látogatók.     

Újra nyitott az állatkert

Pécs, Zászlós farkú kolobuszok – MTI/Sóki Tamás

Elkészült például a fókák sós vízzel töltött elkülönítő medencéje, de létrejött egy, a korábbinál lényegesen nagyobb röpde is a papagájok és más madarak számára. A korlátozó intézkedések következtében az állatkertben egyszerre négyszáz látogatót engednek be, tőlük azt kérik, ne érjenek a felületekhez, tartsanak egymástól másfél méteres védőtávolságot, s a parkot csak maszkban vagy az arc eltakarása mellett látogassák, míg a mosdókban egyszerre egy ember lehet.     

Újra nyit a pécsi állatkert

Látogatók a oroszlán kifutójánál a pécsi állatkertben – MTI/Sóki Tamás

Érdemes tudni azonban mielőtt nekiindulnánk a gyerekekkel, hogy az akvárium-terrárium felső szintje, a csimpánzház és az oroszlánház továbbra is zárva tart, míg a krokodilházban és az állatsimogatóban egyszerre csak hatan lehetnek, a vízilóházban pedig kötelező haladási irányt jelölt ki az állatkert.     

Cserébe 5-10 százalékos kedvezményt kaphatunk a belépőjegy árából kilenctől este hétig, hétköznapokon pedig délután ötig.

Az intézménynek nagyjából ötvenmillió forintos kiesést okozott, hogy csaknem két hónapon át nem fogadhatott látogatókat.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top