Szabadidő

Megindult a roham a szállásokért, a szállodák mellett a panziók is kapósak

Újraindult a belföldi turizmus a pünkösdi hosszú hétvégén.
Balaton

Jellemzően pénteken nyitott ki a szálláshelyek döntő többsége, szinte valamennyi vendéglátóegység és a fürdők is várják már a vendégeket országosan. Könnyid László, Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettesének elmondása szerint kedvezőek a tapasztalatok, mind a vendégek, mind a szolgáltatók fegyelmezetten betartják az előírásokat.    

A belföldi vendégek egyre inkább az országhatáron belül tervezik nyári pihenésüket, jelenleg kétharmados ez az arány. A korlátozások enyhítése óta napról napra emelkedik a foglalások száma. Az első nagy hullám a pünkösdi hétvégén volt, naponta 2000-2500 új foglalás érkezik, többségében júliusra és augusztusra.    

A Balaton mellett valamennyi élővízhez és turisztikailag meghatározó térségbe, valamint a szálláshelyek teljes spektrumában érkeznek a foglalások. A szállodák mellett a panziók és egyéb magán szálláshelyek után is sokan érdeklődnek.    

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top