Szabadidő

A fűzfa szép, de csak óvatosan ültesd!

Egy bloggernek igen kellemetlen élményeket okoztak az egyébként valóban csodaszép fűzfák.

„A szerelemnél szokták azt mondani, hogy idővel pont abból a tulajdonságából ábrándulsz ki a másiknak, amibe beleszerettél. Hát így jártam most én az udvarunkon található fűzfákkal” – írja a Kramanc Tanya blog szerzője. 

A bloggert lenyűgözték a házuk kertjében álló hatalmas fűzfák, amikor először megnézték az ingatlant. Akkor még csak álomképek lebegtek a szemük előtt, hogyan fognak majd a dús lombkorona alatt hűsölni a nyári melegben. 

erre számíts, ha fűzfa ültetésén gondolkodsz

A fűzfa csodaszép, de rengeteg törődést igényel (Fotó: Getty Images)

Először a lombkorona megrendszabályozására került sor, ami finoman szólva sem kímélő munka. De még ezután is maradt annyi levél a fákon, hogy ősszel alig győzték összeseperni, de még így is minden reggel tisztogatni kellett a családi autó szélvédőjéről a levéltakarót. 

A fűzfa ráadásul hatalmas gyökereket is ereszt, így a fél kertet fel kellett túrni, amikor a család nekiállt átrendezni a kertet. A fákról azonban nem akarnak lemondani, így biztosak benne, hogy a jövőben is lesz majd fűzfa a kertjükben, de a korábbi tapasztalatokból okulva alaposan felkészülnek majd, hogy a fűzek gondozása ne okozzon túl nagy nehézséget. 

Ha fűzfa ültetésén gondolkodsz, mindenképpen olvasd el a Kramanc Tanya teljes blogbejegyzését, hogy fotókon is lásd, mire számíthatsz. 

További cikkeink kertészkedéssel kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top