Szabadidő

Ingyen szállással csábítják a nyaralókat Olaszországba

Egyre több olasz település kínálja ingyen a szállásokat, csak ne vesszen kárba a turistaszezon.

A koronavírus járvány Olaszországban ütötte fel először a fejét az európai országok közül, az ismeretlen új kórokozó pedig rengeteg áldozatot szedett. Az olasz kormány hamar le is zárta a határokat, most pedig a kárenyhítés szakaszába lépő ország igyekszik menteni, amennyi még megmaradt a nyári turistaszezonból. 

Mi is megírtuk, hogy Szicília áprilisban bejelentette, a turisták utazási és szállásköltségeinek egy részét is átvállalják, ehhez mintegy 50 millió eurós támogatást is kaptak a kormánytól.

Most az ország középső régiójában, Nápolytól körülbelül 100 kilométerre található San Giovanni in Galdo lakói határoztak úgy, hogy felajánlják a környék üresen álló házait a turistáknak, ráadásul teljesen ingyen – írja a 24.hu. A lap értesülései szerint a régióban akár egy négyszobás villában is nyaralhatnak az érdeklődők, július 4. és október 3. között. 

Ingyen szállást ajánl egy olasz falu

San Giovanni in Galdo a festői Molise-régióban található (Fotó: Getty Images)

Az egy hetes turnusokra osztott ingyen nyaralás ötlete Enzo Luongo lokálpatrióta aktivistától származik, aki szerint annak ellenére, hogy a környék festményekre kívánkozik, az elmúlt évtizedekben szinte teljesen elnéptelenedett az elvándorlás miatt. 

A kis falunak otthont adó Molise régióban körülbelül 300 ezer ember él, itt 444 koronavírusos esetet regisztráltak, az elmúlt két hétben azonban már csak két új páciensről érkezett jelentés. 

Az ingyenes szállásokra egy olasz nyelvű formanyomtatvány kitöltésével lehet bejelentkezni.

További cikkeink utazással, nyaralással kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top