nlc.hu
Szabadidő

Petíció a Pornhub lekapcsolásáért

Petícióban követelik a Pornhub lekapcsolását, már 1,5 millióan írták alá

Az aktivisták szerint a Pornhubra bárki felölthet olyan videókat, amelyek nemi erőszakhoz, szexkereskedelemhez kötődnek, ezért az oldal leállítását követelik.
Pornhub pornóoldal

Több mint másfél millióan írták alá azt a petíciót, amelyben a világ legnagyobb és legnépszerűbb pornóoldala, a Pornhub lekapcsolását követelik.

Az aláírók szerint már többször bebizonyosodott, hogy az oldal lehetővé teszi a kiskorúak elleni nemi erőszakhoz, szexkereskedelemhez és más, nők és gyerekek kizsákmányolásához kötődő videók megosztását, ami ráadásul bevételi forrást is jelent. Ezért felszólítják a Pornhubot, hogy állítsák le az oldalt, a vezetők pedig vállalják a felelősséget.

A Traffickinghub kampányt Laila Mickelwait aktivista és az Exodus Cry emberkereskedelem ellen küzdő szervezet indította. Mostanáig a világ 192 országának aktivistái és több mint 300 szervezet támogatja a kezdeményezést.

Néhány hónapja egy 15 éves lányt a pornóvideói alapján találtak meg egy évvel az eltűnése után. Az amerikai fiatal emberkereskedők áldozata lett, pornózásra kényszerítették, 58 videója került fel a Pornhubra.

A Pornhubot birtokló cég, a Mindgeek azt állítja, elkötelezettek amellett, hogy felszámolják a 18 év alattiakat szerepeltető és a nem konszenzusos tartalmakat, ám az aktivisták szerint ez csak a látszat. Csupán egyetlen e-mail cím kell ahhoz, hogy valaki új videót töltsön fel bárkiről, és még az ellenőrzött státuszú pornószínészeknek sincs szükségük életkort igazoló irat feltöltésére.

(Kiemelt kép: illusztráció; fotó: Riccardo Milani / Hans Lucas / Hans Lucas Via AFP)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top