nlc.hu
Szabadidő

Lóhúsos fagyit kaptak a Szegedi Vadaspark tigrisei

Lóhúsos fagyival hűsölnek a Szegedi Vadaspark tigrisei

Kánikulában a Szegedi Vadaspark tigrisei is fagyizhatnak, lóhússal, szardíniával ízesített jeget kaptak.
Szegedi Vadaspark tigrisek

A nagy hőségben az állatok is vágynak egy kis hűsölésre, ezért a Szegedi Vadaspark szibériai tigriseit fagyival kínálták meg a gondozóik. A nagymacskák természetesen nem csoki, pisztácia vagy vanília ízeket kóstolhattak, sokkal inkább olyan „édességet”, amibe beleborzong az ember.

Borisz és Igor, a 15 éves, Csehországban született szibériai testvérpár 2009-ben került Rigából Szegedre az európai fajmegmentési programnak köszönhetően. Gondozójuk szerint lustálkodva élik mindennapjaikat, hasonlóan, mint a macskák, csak épp nem 2 kilós, hanem 2 mázsás testben. Nyugalmukból kizárólag az állatorvos megjelenése tudja őket kibillenteni, illetve ha egyszerre több gondozó bukkan fel a közelükben.

Fejenként napi 8 kiló húst esznek, amelyet esti záráskor kapnak meg, kivétel ez alól, ha kánikula van, mert akkor a nagymacskák is fagyizhatnak. Így történt ez most is, ugyanis kaptak 2-2 kiló jégtömböt, benne olyan nyalánkságokkal, mint a heringek, a húslé és a lóhús cafatok.

„Ismerik a csemegét, szeretik, kellemes érzetet okoz nekik – mondta Endrédi Lajos, a Szegedi Vadaspark gyűjteményi részleg vezetője. – 30 perc alatt el is fogyasztották. A fagyit a környezetgazdagításként adjuk, amely módszert azért alkalmazunk, hogy az állataink ne unatkozzanak.”

(Kiemelt kép: Szegedi Vadaspark)

Így hűsölnek az állatkertek lakói a kánikulában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top