nlc.hu
Szabadidő

Szellemjárta helyek Magyarországon

3 vérfagyasztó, szellemjárta helyszín Magyarországon

Hallottál már a gyilkos kastélyról vagy a szegedi boszorkányok jajgatásáról? Mutatjuk, hova kell menni Magyarországon, ha hátborzongató, szellemjárta helyszínekre vágynál.

Ha szereted a horrortörténeteket és szívesen éreznéd a bőrödön a szellemek jelenlétét, akkor ajánlunk három magyar helyszínt, ahova mindenképp látogass el egy kis borzongásért.

A siroki vár, ahol az öngyilkos várúrnő kísért

A középkori várúnő, Kompolti Gizella szellemével találkozhatsz a siroki várban, akinek tragikus története mindenkire nagy hatással van. Gizella (más néven: vörös démon) egy igen harcias hölgy volt, ám amikor az apja meghalt, mély bánatában megfogadta, hogy nem lesz többé boldog, ezért nem akart szerelmes lenni. Az élet azonban máshogy döntött: egy éjjel hét vitéz kért szállást a várban, megtetszett nekik Gizella, és kardvívásban akartak versenyezni a kezéért.

Ám a vár úrnője addigra (első látásra) már beleszeretett az egyik vitézbe, és amikor a vívásban elesett a szerelme, Gizella legyilkolta a győztes férfit, majd a vár bástyájáról a mélybe vetette magát. A legenda szerint Gizella szelleme napnyugtakor visszatér a siroki vár romjaihoz, hogy újból öngyilkos legyen. Egyes históriák szerint ilyenkor vele ugrik a hét vitéz szelleme is, úgyhogy csak erős idegzetűek menjenek a siroki várhoz naplemente után.

Szellemjárta helyek Magyarországon

A szellemek a siroki várban kísértenek (Kép: Bathor/Wikipédia)

Szegeden jajgatnak a boszorkányok

Állítólag a szegedi Boszorkányszigeten éjjelente boszorkányok jajgatását hallani. A népszerű randihelyet ezért inkább csak nappal érdemes látogatni, ha nem akarod hallani, ahogy az 1700-as évek boszorkánypereiben elítélt és ezen a helyszínen máglyán kivégzett hölgyek sírnak. Több száz nő és férfi lelte itt halálát, az ő szellemük jár vissza a Boszorkányszigetre bolyongani és fájdalmas sikolyokat hallatni. Nem biztos, hogy erre az élményre vágynánk egy romantikus séta közben.

Vérfagyasztó szellemhistóriák Magyarországon

Szellemek jajgatnak Szegeden, a Boszorkányszigeten (Kép: Somorjai Ferenc/Wikipédia)

A balatonedercsi gyilkos kastély

Ha még a siroki várnál nem kaptál lábrázást a szellemektől, akkor menj Balatonedercsre, ahol a Fekete-kastély vészjósló legendájával találkozhatsz. A történetek szerint az elmúlt 100 évben, aki belépett a kastélyba, halálnak halálával halt. A kastély falain belül történt első gyilkosságot 1912-ben jegyezték fel, amikor egy gulyáslegény szerelemféltésből megölte a kastélyban szolgáló szakácsnőt. Két évvel később pedig a tulajdonos, Nedeczky Jenő lett öngyilkos. Nincs vége még ezzel a haláleseteknek, különös módon a kastély következő tulajdonosa is önkezével vetett véget életének, amikor rájött, hogy a felesége megcsalja, majd a megözvegyült feleség új férjjelöltje is megölte magát. Bár a halálsorozat megszakadt, amikor a háború után üdülőként üzemeltették a kastélyt, de azóta elhagyatottan áll, és inkább senki sem megy a közelébe.

Legendák nyomában Magyarországon

A Fekete-kastély szellemjárta hely (Kép: Máté Bence/Wikipédia)

Források: Sirok község honlapja; Szeged város turisztikai honlapja; Wikipédia

Még több legenda!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top