Szabadidő

Bezárhat a legendás pesti szórakozóhely

A terület tulajdonosváltása miatt bizonytalan a sorsuk, a próbatermet már biztosan be kell zárni.
Bezárhat a legendás pesti szórakozóhely

November elsejéig el kell hagyniuk az ott próbáló zenekaroknak a Városliget szomszédságában, a Dürer Kerttel egy telken lévő Keleti Blokkot – értesült a Telex, a volt indexesek új, készülőben lévő portálja.

A lap szerint ez az egykori ELTE-ingatlanon 2008 óta működő Dürer Kert szórakozóhelynek is már csak hónapja vannak hátra.

A Dürer Kert jövőjével kapcsolatban hosszú évek óta voltak már találgatások, sorsa egy ideje bizonytalan, mivel úgy tudni, a közel 37 ezer négyzetméteres területre luxusszállodát terveznek, ami szorosan kötődik a Liget-projekthez.

Bezár a Keleti Blokk, a Dürer Kertnek is csak hónapjai lehetnek November elsejéig el kell hagyniuk az ott próbáló...

Közzétette: Telex.hu – 2020. szeptember 8., kedd

A két évvel ezelőtti tulajdonosváltás óta nagy a csend, a területen található Dürer Kert és a Keleti Blokk próbaterem-komplexum sokáig gondtalanul tudott működni. Egészen pontosan idén őszig, október végéig működhetnek még itt.

„Jelenleg azt tudjuk, hogy ha a körülményekhez képest minden jól alakul, akkor 2020. december 31-ig tudunk üzemelni. Utána minden azon múlik, hogy a területen zajló ingatlanfejlesztés mikor lép abba a szakaszba, amikor már a mi épületrészünket is ki kell üríteni” – felelte a Telex kérdésére Ágoston Dániel. 2021-től már ennyire sem jó a helyzet: bár mindent megtesznek, hogy minél tovább maradhassanak a jelenlegi helyükön, ahogy Ágoston fogalmazott: ezekre a folyamatokra már nincs ráhatásuk, minden a terület tulajdonosaitól függ. Már van B tervük, hogy hova költözzenek, folyamatban is vannak a tárgyalások, de ennél többet egyelőre nem mondhatnak. Annyit viszont elárult, hogy a Dürer Kert biztosan nem szűnik meg.

(via)

(Kiemelt kép: Dürer kert/ Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top