Szabadidő

Több mint 400 gyerek segítségével építette újra a világot a LEGO

A gyerekek karantén idején megépített alkotásait egy 4 méter átmérőjű földgömbbé alakították.

A világjárvány és a karantén nem szabott gátat a gyerekek kreativitásának, így készülhetett el az 4 méter átmérőjű földgömb installáció, ami a dániai Billund városában tekinthető meg.

A több mint 350 000 legó-kockából és különféle elemből álló glóbuszt – amelyet a világ minden tájáról beérkező művek a remény és a pozitív gondolkodás vidám szimbólumává tettek – 2700 órán át építették. 

Inspiráló volt megalkotni a gyerekek műalkotásait és olvasni a különféle gondolatmeneteikről az építményeikkel kapcsolatban. 20 éve dolgozom modellépítőként, és még mindig tudok újat tanulni, hiszen a gyerekek kreativitása határtalan.

– nyilatkozta Libor Udržal, a cég modellépítő specialistája.

A beérkezett alkotásokat öt kategóriába sorolták: természet, járművek, képzeletbeli teremtmények, tárgyak és helyszínek, és a művek között megtalálható:

  • Remény farm
  • Mobil kukorica árus 
  • Varázslatos Bagolyegyszarvú 
  • Álom lombkórház

Aki szeretné, továbbra is elküldheti a legó-glóbusz digitális verziójához saját alkotását a kezdeményezés oldalán keresztül, ahol az egyes alkotások történetével közelebbről is meg lehet ismerkedni.

Az installáció november 6-áig tekinthető meg a billundi LEGO House-ban.

Rebuild the World

Rebuild the World (Fotó: LEGO)

Még több cikk a témában:

A LEGO már nem csak a gyerekeké

Karácsonyra már kapható lesz a Reszkessetek betörők-ház LEGO változata

Nem vihette a barátját Portugáliába, LEGO-figurával helyettesítette

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top